Про розвиток трудових ресурсів

Джері Паркер

Спеціаліст з питань управління людськими ресурсами
Гібсонс, Британська Колумбія, Канада

Пане Паркер, що таке розвиток людських ресурсів? Опишіть, будь ласка, основні принципи розвитку людських ресурсів.

Найголовніше в розвитку людських ресурсів – це самі люди. Це процес забезпечення наявності трудових ресурсів, необхідних для виконання певної роботи, та забезпечення того, щоб навички людей відповідали потребам організації. Часто людей описують як людський «капітал», що є доволі цікавим визначенням. Якщо подумати про інвестиційний проект або капітальні інвестиції, коли ви вкладаєте чимало грошей у розвиток будь-чого, то бачимо, що те ж саме відбувається з людьми: ви вкладаєте кошти у людей та розвиток їх навичок протягом тривалого часу, а потім отримуєте доходи від цих інвестицій.

Чи можете Ви навести найкращі приклади аналізу ринку праці в Канаді?

В Канаді можна знайти багато інформації про ринок праці. Ми намагаємось зрозуміти, що відбувається у різних частинах нашої країни. Я наведу Вам приклад Британської Колумбії, де я живу. Північно-східна частина Британської Колумбії дуже ізольована: там немає великих міст, а лише маленькі містечка. Провінція потребує медичних працівників для роботи в лікарнях, але серед місцевого населення немає достатньої кількості кваліфікованих фахівців. Дуже важливо для людей, що професійно працюють у сфері охорони здоров’я, розуміти наявність значної кількості робочих місць в цій місцевості. Це дає можливість тим, хто ще вчиться, зрозуміти і вирішити, що якщо вони здобудуть відповідну кваліфікацію, то зможуть потім знайти робоче місце. Ви можете в інтернеті дізнатися про можливість працевлаштування в цьому регіоні. Проблема в тому, що люди не завжди хочуть переїжджати з великих міст та жити у віддалених районах. В Канаді, деякі студенти можуть отримати гранти та соціальні стипендії на навчання в університеті, але більшість самостійно оплачують своє навчання, а навчання коштує досить дорого. Багато людей беруть кредит на навчання на визначений термін. Існує програма, відповідно до якої, якщо ви погоджуєтеся їхати працювати медичним працівником у віддалені райони, такі як, наприклад, північно-східна частина Британської Колумбії, ваш кредит на навчання може бути автоматично погашений. Тобто, вам вже не потрібно виплачувати цей кредит. Це чудовий спосіб не лише розвивати людей та їх професійні навички, але також заохочувати їх переселятись в регіони, де існує брак певних фахівців. Інша частина аналізу ринку праці – це отримання інформації про кількість населення, вік, стать, кількість пенсіонерів, кількість працездатного населення тощо.

Отже, в Канаді існує брак кваліфікованих трудових ресурсів?

В певних районах Канади існує значний брак кваліфікованих трудових ресурсів, наприклад, фахівців робочих спеціальностей. За умов економічного зростання у секторі будівництва з’являється багато можливостей для працевлаштування. Канадський уряд надає підтримку при проходженні професійного навчання: люди працюють у компаніях протягом декількох років і отримують відповідні кошти, в той час як компанії отримують податкові канікули, щоб мати змогу наймати на роботу людей та розвивати трудові ресурси. По телебаченню демонструють відповідні урядові рекламні ролики. Провінційні органи влади запустили програму, яка називається «WorkBC» (Робота в Британській Колумбії). В рамках цієї програми вони просувають всі ці речі, про які ми говоримо. В одному рекламному ролику показана жінка, яка раніше була безробітною самотньою жінкою з дитиною на руках. З допомогою провінційних органів влади ця жінка пройшла навчання та отримала спеціальність електрика, а згодом і роботу в одній компанії. І вона не лише стала електриком, але і продовжила розвивати свої професійні навики. Зараз вона головний електрик. Ця жінка заохочує також інших жінок обирати професії, які досі є незвичними для жінок в Канаді. Я знаю багато жінок в Канаді, які працюють водопровідниками, електриками та механіками. В Канаді електрики отримують гарну платню. Наприклад, якщо ви працюєте секретарем в офісі, то ваша зарплата може бути вдвічі меншою, ніж зарплата електрика.

Чи існують якісь програми, які заохочують іноземців працювати в Канаді?

Так, є декілька таких програм на федеральному рівні. До речі, це дуже важливо, адже в Канаді недостатня кількість населення. У нас низька народжуваність. В Канаді більшість сімей мають 1-2 дітей. Багатодітні сім’ї зустрічаються вкрай рідко. Кількість населення в країні не зростає. В Британській Колумбії, протягом наступних 10 років з’явиться 1,1 млн робочих місць. В навчальних закладах навчається приблизно 650 000 чоловік. Не вистачає майже півмільйона людей, щоб заповнити всі вакансії. Отже, необхідно, щоб люди приїжджали і працювали в Британській Колумбії.

Звідки вони приїжджатимуть? В західній Канади прекрасний клімат. Часто люди переїжджають із східної Канади до західної Канади. Але нам потрібно, щоб люди їхали до нас з усього світу. Найбільшою проблемою, із якою стикаються іммігранти, є підтвердження відповідності рівня їх освіти канадським стандартам. Наприклад, людина може бути медсестрою на Філіппінах, але коли вона переїжджає до Канади, то виявляється, що рівень її професійної підготовки не відповідає канадським стандартам. Тому їй необхідно повертатися до навчання і закінчувати відповідні канадські курси. Існують певні урядові програми, які допомагають людям оплачувати такі навчальні курси.

Цікаво згадати про забезпечення роботою людей з обмеженими можливостями. Людині в інвалідному візку може бути важко пересуватися, але вона може добре робити багато інших речей. Багато наших програм орієнтовані на надання підтримки людям із різними розумовими або фізичними вадами. Наведу один приклад. В Канаді багато людей роблять власне вино. Де вони беруть пляшки для вина? Багато ресторанів продають вино. Що вони роблять із пляшками? Існує урядова програма, в рамках якої компанії збирають пляшки в ресторанах. Люди із обмеженими можливостями миють, чистять та стерилізують ці пляшки, а компанія потім продає їх людям, які планують робити власне вино. Такі компанії отримують державну підтримку, а люди із обмеженими можливостями отримують можливість заробити собі на життя. Дуже важливо ставитися до людей з гідністю і повагою. В Канаді є багато програм, за якими люди отримують виплати у випадку втрати працездатності, а також соціальні виплати. Але люди мають почуття самоповаги і власної гідності. Вони хочуть робити щось корисне. Дуже важливо забезпечити можливості для людей стати частиною трудових ресурсів та надати їм можливість робити те, що вони можуть.

Існує інша урядова програма, яка називається «Об’єднання заради громади», в рамках якої надається допомога людям з обмеженими можливостями. Такі люди отримують роботу на фермі і допомагають вирощувати хміль для виробництва пива. Багато таких програм започатковуються на місцевому рівні. Вони дуже прив’язані до місцевих умов. Там, де я живу, створені групи економічного розвитку Сонячного узбережжя, такі як «Community Futures» («Перспективи громади»), і зараз створюється нова група. Їх діяльність спрямована на створення робочих місць. Наприклад, було створене фермерське господарство, яке варить власне пиво. Вони продають пиво магазинам спиртних напоїв та пабам. Я помітив, що багато канадців не хочуть займатися підсобними роботами, а надають перевагу іншій роботі, яка оплачується набагато краще, ніж робота на фермі. Це дуже складне завдання – забезпечити достатню кількість трудових ресурсів для певної сфери діяльності, а також створити можливість для людей з обмеженими можливостями долучатися до трудової діяльності і робити щось значиме.

Що Ви можете розповісти про освіту в Канаді? Чи фінансуються державою навчальні заклади в Канаді?

В Канаді навчальні заклади є частиною провінційних органів влади. Всі працівники навчальних закладів отримують зарплату від держави за рахунок податків. У нас є місцеві шкільні райони, які об’єднують, як правило, від десяти до дванадцяти навчальних закладів: це дитячі садки та школи (від 1го до 12го класу). Вік випускників становить приблизно 18 років. Вчителі отримують дуже гарні зарплати. Зважаючи на те, що кількість навчальних закладів зростає, зростає і кількість вакантних посад вчителів. Нам їх бракує.

Зараз багато людей іммігрують до Канади. Після Другої Світової війни в Канаді був бум народжуваності. В Північній Америці багато людей народилося між 1946 та 1964 роками. Зараз на зміну приходить інше покоління. Але у нас народжується мало дітей. Деякий час ми навіть мусили закривати школи. Зараз ми знову відкриваємо нові школи. Це і є частиною розвитку трудових ресурсів.

Канадські університети дуже пишаються результатами своєї роботи. Вони проводять оцінку та підготовку звітів про успішність їх випускників. Для їх репутації дуже важливе значення має не тільки велика кількість випускників, але і те, щоб їх випускники отримали хорошу роботу після закінчення університету. Загалом, до університету досить важко вступити з огляду на високий рівень конкуренції. Саме тому значної популярності набуває дистанційне навчання. Дистанційне навчання надає можливість людям жити там, де вони хочуть, і разом з тим навчатися в обраному університеті. Я отримав ступень магістра 10 років тому. Це була дворічна програма. Я вчився і працював повний робочий день. Я їздив до університету приблизно на тиждень або два всього три чи чотири рази за два роки. Все інше я робив через інтернет. Це чудовий спосіб для навчальних закладів пропонувати багато програм, тому що їм не треба займатися із студентами в аудиторіях весь час. В Британській Колумбії ми маємо Технологічний інститут Британської Колумбії, який є один із основних технічних навчальних закладів. Зараз вони пропонують дистанційні програми навчання в галузі аерокосмічних технологій. Це найбільший навчальний заклад такого типу в Канаді, і він розташований неподалік від аеропорту Ванкувера.



ІНШІ СТАТТІ РОЗДІЛУ: