3507227 вересня відбулося робоче засідання Правління Асоціації міст України (АМУ), яке зібрало в одному приміщенні понад 40 міських голів з різних куточків України для обговорення ряду важливих питань, таких як врахування інтересів місцевого самоврядування в проекті Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», стан підготовки до опалювального сезону 2016-2017 рр., ситуацію, що склалася у Львові з вивезенням твердих побутових відходів, електронні петиції до АМУ, порядок їх подання та розгляду, тощо. Головував на засіданні голова АМУ та міський голова Києва Віталій Кличко.

Важливе питання на порядку денному стосувалося розробки та впровадження Стратегії розвитку регіональних відділень АМУ та Плану дій з впровадження Стратегії. Про це детально розповів учасникам заступник виконавчого директора АМУ Валерій Баранов.
Стратегія розвитку регіональних відділень АМУ передбачає перетворення регіональних відділень у інноваційні, інформаційні сервісні центри, які відповідатимуть потребам органів місцевого самоврядування, зокрема надаватимуть консультації з широкого спектру питань, підтримку в підготовці інвестиційних проектів та проектів розвитку територій, роз’яснення і допомогу щодо положень нормативно-правових актів, що стосуються місцевого самоврядування та інтересів територіальних громад.

Проект ПРОМІС взяв участь у розробці Стратегії та планує на початковому етапі підтримати реалізацію її основних елементів у РВ 4 пілотних областей, а також у Луганській області.

Фото з офіційного інтернет-порталу Київської міської державної адміністрації: https://kievcity.gov.ua/gallery/1968.html