Джерело: Асоціації економічного розвитку

20161027_151442

27 жовтня 2016 року в Асоціації економічного розвитку Коломийщини відбулась робоча зустріч експертів Проекту ПРОМІС з коломийськими підприємцями. На зустрічі були присутні близько двадцяти представників бізнесу, які знайшли час, щоб прийти та поділитися своїм досвідом роботи і розповісти про проблеми, з яким стикаються на нелегкій ниві підприємництва. В зустрічі також взяли участь представники АЕРК та місцевих ЗМІ.

Під час обговорення, яке проходило досить активно та емоційно, піднімались різні питання: оподаткування малого та середнього бізнесу; необхідність впровадження для підприємців-початківців «податкових канікул» (за прикладом ряду сусідніх європейських країн); можливість запровадження в місті екологічно-чистого виробництва та бізнесу, що базується на переробці побутових відходів. Обговорювались проблеми та фактори, що негативно відбиваються на економічному розвитку міста і, зокрема, в туристичній галузі.

Консультанти Проекту ПРОМІС Надія Єременко та Ірина Ковра розповіли про програму, що розробляється для Коломиї спільно з владою міста та підприємцями і скерована на поліпшення бізнес-клімату в місті.

Як зауважила Надія Єременко, дана програма включатиме поєднання ресурсів та напрацювань, які вже функціонують та працюють на розвиток міста – адміністративні послуги, регуляторне середовище, а також розвиток пріоритетних і перспективних напрямків розвитку малого і середнього підприємництва, що можуть підтримуватися фінансово також і Проектом ПРОМІС.

Ірина Ковра акцентувала на значному потенціалі коломийських підприємців та міста Коломия загалом. Всі ідеї та починання у місті часто є розрізнені та не об’єднані однією ідеєю, яка могла б допомогти перетворити Коломию на потужний регіональний центр розвитку економіки та туризму, зокрема. В стратегії розвитку міста, яка на даний час розробляється паралельно, будуть враховані всі недоліки та проблеми і це дозволить істотно поліпшити бізнес-середовище та економічний розвиток міста. Для того, щоб вивести Коломию на новий якісний рівень, необхідним є об’єднання сегментів влади, бізнесу, громадського сектору та унікального потенціалу активних жителів міста. Підтримка всіх ідей та починань представників громади, що стосуються економічного розвитку, повинна стати системною і постійною за розробленими заздалегідь методами, заходами та діями.

Віталій Галайчук – виконавчий директор Асоціації економічного розвитку Коломийщини, яка співпрацює з Проектом ПРОМІС, міською владою, сприяє залученню досвіду експертів та консультантів, вважає, що саме такого роду робочі зустрічі дозволяють напрацювати матеріал для розробки Програми підтримки малого та середнього бізнесу на Коломийщині. Також він висловив сподівання, що дана Програма буде суттєвим поштовхом для поліпшення економічної ситуації та розвитку міста.

Довідково про Проект ПРОМІС:

Українсько-канадський проект “Партнерство для розвитку міст” (ПРОМІС)(http://pleddg.org.ua/ua) спрямований на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку. Проект  спрямований на розвиток малих та середніх підприємств на надання технічної та консультаційної допомоги підприємцям, посилення їх конкурентоздатності в сучасних реаліях економічного розвитку країни.

Відео телеканалу “НТК”:

Фоторепортаж:

Також інформуємо, що 28 жовтня в сесійній залі Коломийської міської ради відбулося засідання Робочої групи, яка складається з підприємців, представників влади та громадських організацій. Робоча група працює над розробкою нової Програми підтримки та розвитку малого і середнього підприємництва, яку згодом буде винесено на обговорення громадськості та на ухвалення сесією міської ради.

Фоторепортаж з події: