Джерело: Клуб мерів

1 18 17 8 7 4 3 2

20-21 липня відбулася навчальна сесія з місцевого економічного розвитку, організована громадською організацією «Клуб мерів» спільно з Проектом міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС). У заході взяли участь міські голови та заступники з 35-ти міст 17-ти областей України.

Урочисте відкриття навчання розпочалося з вітальних слів президента «Клубу мерів» Володимира Удовиченка, головного радника з питань врядування Проекту «ПРОМІС» Кедді Ворд та головного експерта з питань міжвідомчої співпраці і місцевого розвитку Проекту «ПРОМІС» Олега Войтовича. Організатори налаштували учасників на плідне та конструктивне навчання та зарядили позитивними емоціями.

Також в урочистому відкритті навчальної сесії взяв участь президент Національної академії державного управління при Президентові України Василь Куйбіда, який наголосив на важливості проведення таких навчань для керівників органів місцевого самоврядування.

Дана навчальна сесія – не перший досвід співпраці «Клубу мерів» з Проектом «ПРОМІС»: минулого літа відбулися два аналогічних сесії, за підсумками яких учасники вносили свої пропозиції щодо поліпшення навчальної програми. Побажання керівників ОМС були враховані, програма – удосконалена, і це викликало дуже велику зацікавленість серед керівників місць: через обмежену кількість учасників не всі змогли взяти участь у навчанні. Але враховуючи великий попит на такі заходи, «Клубом мерів» спільно з Проектом «ПРОМІС» було прийнято рішення щодо проведення аналогічної навчальної сесії у жовтні поточного року.

Так, навчальна програма була закцентована на трьох головних питаннях: брендинг, маркетинг та інвестиції. Саме ця тематика наразі є найбільш актуальною для українських міст. Про це свідчить, перш за все, той факт, що на навчання приїхала дуже велика кількість керівників ОМС як з середніх, так і з великих міст, обласних центрів.

Найцікавіше, що вся навчальна сесія проходила в режимі спілкування учасників та тренерів у форматі інтерактивних презентацій, роботи в групах, дискусій, мозкових штурмів, узагальнень, розробки міні-проектів та обміну досвідом.

Задоволені учасники, які отримали безліч корисної інформації та практичних навиків, за підсумками навчальної сесії отримали відповідні сертифікати та висловили бажання щодо подальшої участі у навчально-практичних семінарах «Клубу мерів», у тому числі – організованих спільно з Проектом «ПРОМІС».