2017-02-28-Vinnytsia SFRD training_DSC01108У рамках навчання передбачено проведення 4 дводенних тренінгів на тему «Підготовка проектів до Державного фонду регіонального розвитку» у містах-партнерах Проекту ПРОМІС, а саме у м.Вінниці (28 лютого – 1 березня 2017 р.), м.Івано-Франківську (2-3 березня 2017 р.), м.Полтаві (6-7 березня 2017 р.) та м.Запоріжжі (9-10 березня 2017 р.). Метою цих тренінгів є обмін знаннями та практичним досвідом у сфері підготовки проектів до ДФРР.

Перший тренінг з підготовки проектів до ДФРР відбувся у м.Вінниця. У ньому взяли участь більше 40 представників профільних департаментів, 25 районних адміністрацій та 4 міських рад, а також об’єднаних територіальних громад. Учасники навчилися особливостям підготовки елементів проекту до ДФРР – від визначення проблеми і оцінки потреб до опису заходів проекту і підготовки бюджету, порядком подання, оцінки, впровадження проектів тощо, дізналися про критерії відбору проектів та отримали від експертів ПРОМІС поради щодо того, як перетворити цікаві ідеї в успішні проекти.

2017-02-28-Vinnytsia SFRD training_DSC01053Черговий тренінг, що відбувся у м. Івано-Франківськ, зібрав не менш чисельну аудиторію – серед присутніх були представники райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, районних рад, об’єднаних територіальних громад. Зокрема, активну участь у тренінгу взяв начальник Управління патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець, який торік опинився на 5 місці в рейтингу найвпливовіших осіб Івано-Франківська.

Довідково

*Державний фонд регіонального розвитку створюється у складі загального фонду державного бюджету. Це фінансовий інструмент державного фінансування регіональних проектів, який має на меті забезпечення сталого розвитку об’єднаних територіальних громад