DSC08866 DSC08859 DSC08842 DSC08746

За підтримки Проекту ПРОМІС 16-17 листопада 2017 року відбувся Другий форум практиків партиципації «Громадські бюджети від А до Я», який став платформою для обміну досвідом, експертних дискусій та презентації успішних практик у сфері громадського бюджету.

Форум зібрав посадовців та громадських активістів з понад 100 міст України, представників проектів міжнародної технічної допомоги, що працюють в Україні, представників муніципалітетів Грузії, Польщі, Молдови, а також експертів з Великої Британії і Німеччини.

Директор Проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко взяв участь у першій частині Форуму, яка була присвячена міжнародній підтримці впровадження бюджету участі в Україні. Олександр Кучеренко представив учасникам Проект ПРОМІС та розповів про підтримку, яку протягом багатьох років надає канадський уряд Україні. Зокрема, ПРОМІС надає фінансову підтримку проекту «Публічні бюджети від А до Я: Інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», який реалізує Фонд Східна Європа та Фундація ПАУСІ та в рамках якого відбувся Форум. Проект «Публічні бюджети від А до Я: Інформування, активізація та залучення громадянського суспільства» надає підтримку містам та ОТГ у реалізації громадських бюджетів, у тому числі шляхом проведення тематичних семінарів, тренінгів, навчальних візитів, підтримці у проведенні інформаційної кампанії щодо громадського бюджету.

Головний експерт, Керівник групи експертів Проекту ПРОМІС Ігор Лепьошкін виступив модератором панельної дискусії «Добрі практики громадського бюджету: український та міжнародний досвід» (частина ІІ), яка відбулася в перший день Форуму.

Протягом двох днів Форуму учасники обговорили ряд актуальних тем, які стосувалися участі громадськості у прийнятті владних рішень та розподілі частини коштів міських бюджетів, серед яких електронні сервіси для супроводження громадського бюджету, українські та зарубіжні кращі практики громадського бюджету, способи залучення громадян до процесу громадського бюджету, секрети планування вдалого громадського бюджету, розширення можливостей громадян для здійснення змін у суспільства тощо.