Джерело: Офіційний сайт Запорізької міської ради

Прапор_міста_Запоріжжя_(2003).svgНа сесії Запорізької міської ради депутати проголосували за затвердження Стратегії розвитку міста Запоріжжя до 2028 року.

Стратегія розвитку Запоріжжя до 2028 року підготовлена проектом «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), що діяв в якості міжнародної технічної допомоги, спільно з Координаційною радою за участі широкого кола представників громади міста шляхом обговорень протягом 2016-2017 років.

Метою Стратегії є вирішення проблем місцевого розвитку, відновлення та збереження довкілля міста, підвищення конкурентоспроможності економіки, розвиток туризму, підвищення якості життя мешканців, шляхом залучення інвестицій і згуртування громади навколо ідеї сталого розвитку Запоріжжя.

Під час роботи над розробкою Стратегії упродовж 2016-2017 років Координаційною радою за допомогою консультантів проекту ПРОМІС було проведено дослідження шляхом опитування представників бізнесу та громади, визначено проблеми міста, стратегічне бачення його розвитку.

Стратегія розвитку «Запоріжжя – 2028» відображає амбітну ціль – перетворення Запоріжжя на сучасне європейське місто.

Виконавчі органи міської ради, підприємства, установи та організації усіх форм власності, громадські організації міста мають керуватися та враховувати основні положення Стратегії при формуванні щорічних програм, бюджету та планів розвитку.


З текстом Стратегії можна ознайомитись за посиланням: http://zp.gov.ua/upload/editor/strategiya_izm.pdf