2017-10-20-001 2017-10-20-002 2017-10-20-017 2017-10-20-018

17 жовтня 2017 р. у місті Полтаві за підтримки Проекту ПРОМІС відбувся Міжнародний економічний форум «Полтавщина: створюємо разом нові можливості». Форум був проводений з метою сприяння розвитку міжнародної економічної інтеграції, налагодженню ділових контактів, демонстрації економічного та інвестиційного потенціалу Полтавської області, існуючих можливостей та перспектив розвитку, а також підвищення конкурентоспроможності регіону на національному та міжнародному рівнях. Проведення Форуму відбулося в рамках обласної цільової Програми сприяння залученню інвестицій, розвитку економічного співробітництва та формування позитивного іміджу Полтавської області на 2017-2020 рр., розробленої Полтавською облдержадміністрацією.

Участь у Форумі взяли представники іноземних та українських ділових кіл у сферах промисловості, агропромислового комплексу, виробництва екологічно чистої/органічної продукції, представники Уряду, профільних міністерств та відомств, урядових дорадчих органів з просування експорту та залучення інвестицій, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники іноземних дипломатичних установ, об’єднань та інституцій економічного спрямування, національні та міжнародні фінансові організації, проекти міжнародної технічної допомоги, українські та міжнародні експерти. З вітальним словом до учасників звернулися Валерій Головко, Голова Полтавської ОДА, та Олександр Біленький, Голова Полтавської обласної ради.

Учасники форуму взяли участь у роботі пленарного засідання та трьох тематичних секційних засіданнях: 1) Промисловість Полтавщини: інвестиційна привабливість та експортний потенціал; 2) Залучення інвестицій та розвиток аграрного сектору Полтавщини в цілому та виробництва органічної/екологічно чистої продукції зокрема; 3) Сприяння місцевому економічному розвитку – яка роль громад? Протягом дня учасники обговорили ряд важливих тем, зокрема підтримку реформи децентралізації в Україні на прикладі політики згуртованості Європейського Союзу, системну модернізацію виробництва та розширення експорту, перспективи розвитку органічного ринку в Україні, практику успішного економічного розвитку ОТГ, можливості Міжнародної Торгової Палати для національного бізнесу тощо.

Окремо на Форумі був презентований Інвестиційний портал Полтавщини – універсальний інтерактивний он-лайн інструмент взаємодії між органами влади та потенційними інвесторами. Інвестиційний портал, який був розроблений за експертної та фінансової підтримки Проекту ПРОМІС, представила Кейді Ворд, Головний радник з питань врядування Проекту ПРОМІС. Метою розробки Інвестиційного порталу Полтавщини стало бажання продемонструвати потенційний інвесторам величезний економічний потенціал Полтавського регіону, його інвестиційну привабливість та перспективи підвищення експортного потенціалу.

Під час Форуму працювала також виставка-експозиція економічного та інвестиційного потенціалу Полтавської області, на якій були представлені інвестиційні пропозиції регіону, топові підприємства та виробники – експортери, а також проекти переможців конкурсу «Горизонти Полтавщини», який було ініційовано та проведено Полтавською ОДА.

До Вашої уваги пропонуємо переглянути відеосюжет про ключові моменти Форуму.