Джерело: Телеканал Z

predprinimСьогодні в Запоріжжі відбулася презентація Програми розвитку малого і середнього бізнесу на 2017-2021 роки та Фонду сприяння розвитку малих і середніх підприємств. У заході взяли участь представники міської влади, громадських організацій, малого та середнього бізнесу, навчальних закладів та команда Проекту ПРОМІС, повідомляє прес-служба мерії.

Ця Програма була розроблена спільно з міжнародним експертом ПРОМІС і бізнес-громадськістю Запоріжжя. Робота над проектом програми була розпочата в першій половині 2016 року. Тоді була створена робоча група. До її складу увійшли представники бізнесу, громадськості, депутати міської ради, фахівці структурних підрозділів виконавчих органів влади та експерти проекту ПРОМІС.

Сьогодні, в ході презентації Програми, заступник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв зазначив, що участь органів влади у створенні проекту програми було мінімальною. На 90% програма складається з побажань, які внесли представники малого і середнього бізнесу.

– Ми презентуємо Програму розвитку малого і середнього бізнесу не формально написану чиновниками, а Програму, яка була написана експертами проекту ПРОМІС в діалозі з місцевими підприємцями малого та середнього бізнесу, депутатами міської ради та громадськістю. Нам вдалося створити робочий документ, який дозволить зрушити з мертвої точки ті проблеми, які не вирішувалися в Запоріжжі. Ця програма не догма, ми візьмемо її за основу і через координаційну раду з розвитку підприємництва, буде можливість вносити зміни. Ми будемо постійно приймати пропозиції щодо внесення змін до цієї програми, – сказав Валерій Еделєв.

Серед перспективних напрямків розвитку малого і середнього бізнесу в Запоріжжі Валерій Еделєв відзначив сфери туризму, екології, будівництва та сільгосппереробки.

– У програмі прописані не тільки напрямки, за якими будемо працювати, але і визначені контрольні точки для перевірки того, що зроблено. Контроль здійснюватимуть не лише громадськість і депутати міської ради, а й експерти проекту ПРОМІС, – підкреслив Валерій Еделєв.

Як зазначив під час заходу директор департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Володимир Жуков, один із важливих напрямків Програми – це план дій.

– План дій сформований таким чином, що під кожен проект і під кожен захід визначені виконавці та партнери. На ті проекти, які потребують фінансування, визначений орієнтовний розмір суми витрат. Так на 2018 рік сума на заходи, які заплановані в Програмі становить близько 5,5 млн грн. Для реалізації програми є дуже важливою співпраця з проектами ПРОМІС і Фондом сприяння розвитку малих і середніх підприємств, – відзначив Володимир Жуков.

Програма була прийнята депутатами Запорізької міської ради, вона складається з п’яти розділів і має кілька стратегічних цілей. Серед основних – поліпшення бізнес-клімату в місті, вдосконалення регуляторного середовища для здійснення підприємницької діяльності, посилення конкурентоспроможності підприємств малого і середнього бізнесу.

Учасники презентації поставили питання та отримали детальну інформацію щодо роботи Програми та Фонду сприяння розвитку малих і середніх підприємств: умов фінансування, термінів подачі заявок і критеріїв відбору проектів.


Відео-сюжет телеканалу TV5
 

 

ЗАВАНТАЖИТИ

Zaporizhia_SME_Plan-Sept_2017-final-web-1 zipПрограма розвитку малого та середнього підприємництва в місті Запоріжжі на 2017–2021 роки