Джерело: Газета обласної ради «Вінниччина»

1498119909_353Суспільні фонди та організації – рушійна сила багатьох позитивних перетворень у нашій державі. Одна з таких, добре відомих організацій – «Партнерство заради розвитку міст» (ПРОМІС), яку фінансує Міністерство міжнародних справ Канади. ПРОМІС добре знають на Вінниччині й, зокрема, у Хмільнику. Навесні, наприклад, ПРОМІС підтримав створення у Хмільнику Українського органічного кластеру – об’єднання, в якому згуртувалися виробники екологічно чистих продуктів.

Нещодавно ПРОМІС провів у місті-курорті два круглих столи, присвячені проблемі взаємостосунків між владою та громадськими спілками і ЗМІ. Перший відбувся у конференц-залі Хмільницької міської ради. Участь у розмові взяли радник проекту ПРОМІС Кейді Ворд, експерт, журналіст «5 каналу» Андрій Сусленко, координатор проекту у Вінницькій області Оксана Бондар, хмільницький голова Сергій Редчик, посадовці мерії. Говорили про те, яким повинно бути спілкування влади та громадськості і журналістів. Кейді Ворд розповіла, як, на її думку, міська влада може використовувати ЗМІ та інші канали комунікацій для інформування громади, розповсюдження потрібної інформації та навіть для пошуку й залучення інвестицій. Решта присутніх поділилися своїми думками на задану тему.

Продовжилась розмова в іншому колі – з представниками громадських організацій та журналістами. Та ж таки Кейді Ворд коротко розказала про місію ПРОМІСа: – Для нашого проекту, а ми працюємо над такими питаннями, як залучення молоді та жінок до підприємницької діяльності, вивчаємо можливість співпраці з тимчасово переміщеними особами – дуже важливе співробітництво з місцевими неурядовими організаціями, з громадами.

Кожен з присутніх мав можливість розповісти про власне бачення того, як мають взаємодіяти влада й громадські спілки та засоби масової інформації. У дискусії, зокрема, взяли участь Світлана Василюк, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної держадміністрації, представники ГО «Право» Тарас Носальський і Олена Черній, редактор хмільницького щотижневика «13 округ» Сергій Панаскевич, активіст, член громадського руху «Народний контроль» Володимир Мельничук, інші. Були й суперечки, проте усі зійшлись на тому, що задля покращення діалогу між владою й громадськістю було би корисно провести ряд спеціальних заходів – семінари чи тренінги.

Усе почуте під час круглих столів, запевнили Кейді Ворд і Андрій Сусленко, не залишиться тільки словами. А ляже в основу Стратегії внутрішньої комунікації міста – документу, який зробить владу набагато прозорішою, місцевих журналістів професійнішими, а мешканців громади обізнанішими.

Автор: Інна Медведєва