Одним із головних завдань Проекту ПРОМІС є допомога містам-партнерам у розробці та впровадженні стратегій розвитку міст. Фінансування заходів і проектів стратегій розвитку міст передбачає використання ефективних джерел, інструментів та механізмів, які сприятимуть економічному зростанню, підвищенню конкурентоспроможності міст та покращенню якості життя мешканців.

З цією метою 11-13 червня у м. Вінниця в приміщенні «NGO-Хаб» за сприяння Департаменту економіки та інвестицій Вінницької міської ради експерти Проекту ПРОМІС провели триденний тренінг для представників міст-партнерів Проекту ПРОМІС з Вінницької та Івано-Франківської областей на тему «Джерела та інструменти фінансування місцевого економічного розвитку».

Під час тренінгу учасники ознайомилися з сучасними концепціями та підходами до планування місцевого економічного розвитку (МЕР), дізналися про основні інструменти фінансування МЕР, зокрема про бюджетні, кредитні, інвестиційні та грантові інструменти фінансування, обговорили інституційну основу МЕР та можливості міжмуніципального співробітництва тощо. Учасники тренінгу також отримали нагоду поспілкуватися з Павлом Шереметою, екс-міністром економічного розвитку і торгівлі України, співзасновником та керівником майстерні стратегій «Прорив». Окрім того, на тренінг завітали представники Української академії лідерства, які наразі ознайомлюються з реалізацією інноваційних проектів зі стратегічного розвитку м. Вінниця.

На тренінгу були апробовані матеріали практичного посібника «Меню місцевого економічного розвитку», який розробляється в рамках діяльності Проекту ПРОМІС. Очікується, що посібник, який міститиме ґрунтовний огляд основних джерел та інструментів фінансування МЕР, а також пропонуватиме опис цікавих українських та міжнародних практик, вийде друком восени 2018 року.

Джерело: ВІТА ТБ