Джерело: Кременчуцька міська рада

119 грудня в виконавчому комітеті міської ради відбулося розширене засідання Дорадчого комітету з ефективного врядування і розвитку, створеного для впровадження Проекту ПРОМІС у м. Кременчуці на тему: «Планування сталості результатів впровадження Проекту ПРОМІС». Участь у ньому взяли перший заступник міського голови Володимир Пелипенко, Олександр Кучеренко, директор Проекту ПРОМІС, Кейді Ворд, головний радник з питань врядування Проекту ПРОМІС, Ігор Лепьошкін, головний експерт, керівник групи експертів Проекту ПРОМІС, Андрій Залужний, консультант Проекту ПРОМІС, представники підприємств промислової, соціальної, освітньої, культурної, медичної та інших галузей Кременчука.

Нагадаємо, Кременчук став партнером Проекту ПРОМІС, що фінансується Урядом Канади через Міністерство закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади і виконується Федерацією канадських муніципалітетів, 2,5 роки.

За інформацією Кейді Ворд, головного радника з питань врядування Проекту ПРОМІС, спеціалісти проекту акцент у роботі ставили на трьох сферах, а саме, сфері демократичного урядування (якість надання різних послуг, задіяність громади), сфері малих і середніх підприємств (створення комфортних умов для розвитку бізнесу), сфері децентралізації та співробітництва між різними гілками влади. Як зазначив Ігор Лепьошкін, головний експерт, керівник групи експертів Проекту ПРОМІС, окрім методичної допомоги місту Кременчуку проектом надалася фінансова допомога, зокрема, в облаштуванні спеціальним обладнанням відділення ЦНАПу на Молодіжному, інформаційного центру на базі КП «Кременчукінвест», який має інструментарії, необхідні для налагоджування комунікації між підприємцями різних країн, пошуку варіантів для експорту та імпорту товарів, тощо; на черзі створення бюро експорту на базі громадської організації «Асоціація сприяння міжнародного бізнесу та розвитку».

Робота над створенням спільного продукту Кременчука та проекту ПРОМІС – плануванням сталості міста Кременчук має завершитися в вересні 2020 року. А всього в нашій країні партнерські відносини з цим проектом мають 16 міст із 4 регіонів.