DSC00229 DSC00232 DSC00258

Проект ПРОМІС активно  співпрацює з Асоціацією міст України (АМУ) в напрямку впровадження гендерної рівності в Україні. Зокрема, Проект ПРОМІС підтримує роботу Комітету Асоціації міст України з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, робоча зустріч якого відбулася 20-21 лютого 2018 року. Під час зустрічі були представлені та обговорені результати реалізації короткострокових гендерних ініціатив, які перемогли у конкурсі на фінансування короткострокових гендерних ініціатив, що мають на меті сприяти участі жінок у місцевому економічному розвитку, який навесні 2017 року спільно провели Проект ПРОМІС та АМУ.

Ініціативи, що перемогли у конкурсі, реалізуються в таких містах, як Рівне, Першотравенськ, Тараща, Чернівці, Івано-Франківськ, Сєверодонецьк, Ірпінь та Вінниця. Серед них є ініціативи, які сприяють розвитку жіночого бізнесу, організовують навчання з брендингу та промоції продукції жінок-підприємниць, створюють платформи он-лайн комунікації та можливостей збуту товарів, передбачають здійснення гендерного аналізу та створення гендерних мап міст, які ляжуть в основу написання цільових програм та стратегій з забезпечення та підтримки рівності статей в економічному житті громад.

Участь у засіданні Комітету взяли депутатка Верховної Ради Ірина Суслова, яка представляє МФО “Рівні можливості”, заступник виконавчого директора АМУ Валерій Баранов, консультант Проекту ПРОМІС з питань гендерної рівності Олена Тихомирова, Менеджер Прoекту ПРОМІС у Канадi Мар’яна Нiкула.

Про канадський досвід забезпечення гендерної рівності у житті громад учасники дізналися від канадської експертки з м.Едмонтон Меріан Брюн, яка прибула в Україну на запрошення Проекту ПРОМІС. Пані Брюн розповіла українським колегам про те, як у Канаді здійснюється підтримка лідерських ролей жінок у місцевому самоврядуванні.

Під час засідання Комітету була презентована публікація «Досвід реалізації місцевих гендерних ініціатив 2017-2018», яка була видана в рамках Проеку ПРОМІС. У цій публікації представлені усі гендерні ініціативи, що отримали фінансування від Проекту ПРОМІС , та описано їхній позитивний досвід та досягнення.


Публікацію «Досвід реалізації місцевих гендерних ініціатив 2017-2018» можна завантажити тут.