Джерело: Вінницька обласна державна адміністрація

image1Сьогодні завершилась 4-х денна навчальна програма присвячена темі місцевого економічного розвитку для представників регіональних органів влади та органів місцевого самоврядування Вінницької області, яка проходила 15-16 та 21-22 травня в приміщенні Вінницької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. К.А. Тімірязєва за підтримки Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА, Проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» та Федерації канадських муніципалітетів.

В рамках практичних навчальних кейсів учасники ознайомились з основами місцевого економічного розвитку, демократичним відкритим врядуванням, стратегічними інструментами місцевого економічного розвитку та сучасною практикою стратегічного планування. Крім того, увага  представників органів місцевого самоврядування була сконцентрована на темах маркетингу і брендингу території, ролі інвестицій та підтримці розвитку місцевого бізнесу та підприємництва.

По завершенню навчальної програми всі учасники отримали сертифікати від директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимира Мережка та старшого експерта з міжвідомчої співпраці та економічного розвитку Проекту «ПРОМІС» Олександра Ігнатенка.

«Я сподіваюсь, що навчальний процес пішов вам усім лише на користь і тепер ми будемо знати, що у ваших громадах працюватимуть справжні експерти місцевого розвитку. На моє глибоке переконання, місцевий економічний розвиток – шлях до процвітання громади, тому я впевнений, що ви будете розвивати вашу територіальну одиницю та покращувати добробут громадян», – зазначив Володимир Мережко.