Джерело: МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА

_ASS0484Міський голова Миргорода Сергій Соломаха підписав угоду з Проектом ПРОМІС щодо реалізації проекту по запровадженню малопотужного FM-радіомовлення як медіа-засобу для покращення відкритості влади та забезпечення інформаційних потреб мешканців територіальних громад Миргородського субрегіону.

19 квітня міський голова взяв участь засіданні Спостережної ради проекту ПРОМІС, що відбулося у Києві. Засідання проходило за участі поважних гостей: Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні Романа Ващука, директора/керівника відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Каріма Моркоса, депутата міської ради м. Прінс-Джордж, Канада, члена Правління ФКМ Гарта Фризела, виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана, представників міністерств, відомств та обласних адміністрацій і міст-партнерів ПРОМІС.

У ході засідання було підбито підсумки роботи Проекту ПРОМІС за минулий рік та обговорено плани на черговий період. Зокрема, для Миргорода, як міста-партнера проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст», співпраця продовжиться в комунікаційній сфері. На базі міської телестудії «Миргород» буде запроваджено FM-радіо. Проаналізувавши катастрофічний стан дротового радіомовлення дійшли висновку, що єдиним шляхом покращення інформування населення є перехід редакції на FM-радіомовлення за методикою і рекомендаціями, розробленими Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення, – розповів міський  голова Сергій Соломаха.

По завершенню проекту FM-радіомовленням буде охоплено територію міста та прилеглих сіл, які в перспективі увійдуть до Миргородського субрегіону.

У рамках впровадження демократичного врядування Проектом ПРОМІС передбачено співфінансування миргородського проекту на суму близько 400 тисяч гривень.