З 21 липня по 1 серпня 2018 року в рамках Проекту ПРОМІС відбувалася навчальна поїздка до Канади для очільників міст-партнерів Проекту. Вона була присвячена вивченню канадського досвіду міжмуніципальної співпраці, а також регіонального та місцевого економічного розвитку. Участь у навчальній поїздці взяли міські голови Бердянська, Горішніх Плавнів, Долини, Кременчука, Хмільника, Яремче, начальник управління економіки міської ради Жмеринки, а також представник Виконавчої дирекції Асоціації міст України. Супроводжували учасників у поїздці Директор Проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко та Менеджер Прoекту в Канадi Мар’яна Нiкула.

Протягом навчальної поїздки українська делегація відвідала одні з найбільших та найцікавіших канадських міст, такі як Торонто та Вон у провінції Онтаріо та Страткону й Едмонтон у провінції Альберта. Навчальна поїздка була інтенсивною та включала низку зустрічей з місцевими посадовими особами та представниками громадськості, завдяки чому українські мери ознайомилися з канадськими моделями та кращими практиками у сфері демократичного врядування та місцевого економічного розвитку, зокрема щодо інтегрованого планування розвитку міста, публічних консультацій, залучення інвестицій, розвитку туризму, гендерного бюджетування та підтримки розвитку малого та середнього бізнесу. Українська делегація була присутньою на засіданні міської ради м. Торонто, мала жваве обговорення відкритості та прозорості управління містом з мером м. Вон паном М. Бевілаква, відвідала об’єкти міської інфраструктури, як, наприклад, Центр поводження з твердими побутовими відходами та Станцію пожежної рятувальної служби м. Едмонтон, Центр громадського відпочинку м. Страскона, Громадську бібліотеку м. Вон. Українські делегати відвідали також Село україно-канадської культурної спадщини поблизу Едмонтона, в якому відтворене життя та побут українських емігрантів в провінції Альберта в 1892–1930 рр.

Навчальні поїздки у Канаду, які Проект ПРОМІС регулярно організовує для представників міст-партнерів, мають на меті сприяти запозиченню українськими містами передового канадського досвіду у сфері місцевого економічного розвитку та відкритого врядування, а також налагодити співпрацю між українськими та канадськими містами.