DSC02705 DSC02678

Засоби масової інформації відіграють ключову роль у розвитку в Україні демократії, правової держави та громадянського суспільства. Медійний простір України та світу швидко змінюється; постають нові виклики щодо найбільш ефективних способів висвітлення журналістами роботи органів влади та політиків, зокрема, на місцевому рівні.

З огляду на важливість ефективної та професійної роботи ЗМІ для відкритого демократичного врядування, що є одним з основних напрямків діяльності Проекту ПРОМІС, команда ПРОМІС провела серію тренінгів для журналістів з міст-партнерів Проекту з метою ідентифікувати та застосувати найбільш дієві способи висвітлення журналістами роботи місцевих органів влади та політиків.

16-17 липня у м.Полтава був проведений тренінг для ЗМІ з Полтавської області. Протягом двох інтенсивних днів учасники тренінгу обговорили, як необхідно працювати з представниками органів місцевого самоврядування, яким чином побудувати репутацію ефективного журналіста за допомогою традиційних і нових способів висвітлення інформації з використанням різних інформаційних технологій і платформ, які є основні етичні проблеми української журналістики, що таке якісні новини, як висвітлювати корупцію та делікатні теми, а також як проводити журналістські розслідування. Серед практичних занять, які були запропоновані учасникам, – перевірка на достовірність інформації, розпізнання фейкових новин у відеометеріалах, фотографіях та облікових записах у соцмережах.

До проведення тренінгу Проект ПРОМІС залучив міжнародних та українських журналістів та експертів з питань нових медіа-технологій. Серед них – Олена Чуранова з Інституту масової інформації, Максим Скубенко з VOX Ukraine, Катерина Каплюк , журналіст телевізійної програми «Schemes,» а також всесвітньо відомий журналіст-розслідувач, редактор журналістських розслідувань, лауреат престижної нагороди Emmy Award за свою роботу з VICE News та серію репортажів про вторгнення російських військ на схід України – Саймон Островський.