DSC00275 DSC00286 DSC00289 DSC00299

21-22 лютого в м.Києві Проект ПРОМІС організував тренінг для представників органів місцевого самоврядування та ЦНАПів з міст-партнерів на тему “Практичні аспекти формування належного Центру надання адміністративних послуг”.

Надання адміністративних послуг – це один з найважливіших напрямів діяльності місцевих органів влади. Протягом 2017 року експерти Проекту ПРОМІС провели оцінку стану надання адміністративних послуг і діяльності ЦНАП у кожному з 16 міст-партнерів Проекту та підготували відповідні звіти з рекомендаціями. Експерти ПРОМІС виявили, що однією з нагальних проблем, які пов’язані з наданням адміністративних послуг, є обмеженість можливостей для обміну досвідом, кращими практиками та забезпечення підвищення кваліфікації фахівців органів місцевого самоврядування у сфері надання адміністративних послуг і діяльності ЦНАП.

21-22 лютого в м.Києві Проект ПРОМІС організував тренінг для представників органів місцевого самоврядування та ЦНАПів з міст-партнерів на тему “Практичні аспекти формування належного Центру надання адміністративних послуг”, метою якого був обмін знаннями та досвідом у сфері надання адміністративних послуг і діяльності ЦНАП. Тренінг провели Ігор Лепьошкін, головний експерт, керівник групи експертів Проекту ПРОМІС, та Ігор Бригілевич, консультант Проекту ПРОМІС.

Учасники обговорили важливі аспекти розвитку сфери надання адміністративних послуг, зокрема загальний стан і практичні аспекти надання адміністративних послуг через ЦНАП, стан приміщень, інфраструктури, забезпеченість персоналом, роботу бек-офісу, програму автоматизації надання адмінпослуг, умови для осіб з інвалідністю, концептуальні документи ОМС щодо розвитку системи надання адмінпослуг тощо.

Олександр Каменчук, начальник відділу розвитку системи надання адміністративних послуг Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, розповів учасникам про державну політику щодо розвитку ЦНАП та співпраці з центральними органами виконавчої влади щодо надання адміністративних послуг.


Практичний посібник Проекту ПРОМІС “Діяльність ЦНАП та оцінка якості надання адміністративних послуг” можна скачати тут