DSC02707 DSC02735 DSC02737 DSC02741

Проект ПРОМІС надає значну увагу питанням створення сприятливого бізнес-клімату в містах-партнерах, розвитку бізнес-інфраструктури та налагодженню ефективної взаємодії між бізнесом та владою. Важливу роль у цьому контексті відіграють бізнес-асоціації.

18 липня у м.Києві Проект ПРОМІС спільно з Офісом з просування експорту провів круглий стіл на тему «Бізнес-асоціації в Україні: можливості та виклики», який надав його учасникам можливість у колі однодумців, партнерів та експертів обговорити роль та місце місцевих бізнес-асоціацій для підтримки та розвитку малих та середніх підприємств. Участь у заході взяли близько 60 представників різних бізнес-асоціацій.

Захід відкрили директор Проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко, головний радник з питань врядування Проекту ПРОМІС Кейді Ворд та керівник Офісу з просування експорту Мар’яна Каганяк.

Під час круглого столу була презентована діяльність бізнес-об’єднань України, зокрема Спілки малих та середніх експортерів, Спілки українських підприємців, Української асоціації меблевиків, Українського органічного кластеру. Також були проведені майстер-клас кращих практик бізнес-об’єднань України з розвитку нових сервісів та залучення членів та майстер-клас з розробки експортно-орієнтованої стратегії розвитку галузевої бізнес-асоціації.

Під час засідання круглого столу головний експерт з розвитку бізнесу ПРОМІС Валерій Кокоть презентував аналітичне дослідження “Стан залучення та зацікавленості в об’єднанні в асоціації представників місцевого бізнесу в розрізі 16 міст-партнерів Проекту ПРОМІС“. Це дослідження проливає світло на важливу роль, яку відіграють бізнес-асоціації для активізації розвитку малого та середнього підприємництва, та знайомить читача з передовими українськими практиками формування та розвитку бізнес-асоціацій.