Джерело: Офіційний сайт Мелітопольської міської Ради

Чергове засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку міста Мелітополя до 2030 року

585cb404-e597-4367-8451-b5e653d03bbcЗ метою розробки Стратегії розвитку міста Мелітополь до 2030 року, 13 вересня 2018 року в конференц-залі виконавчого комітету Мелітопольської міської ради відбулося чергове засідання Робочої групи.

Відкриття чергового засідання Робочої групи з розробки Стратегії розвитку міста Мелітополя до 2030 року розпочалося з привітального слова заступника Мелітопольського міського голови Сергія Прийми та головного експерту Проекту «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) та Асоціації міст України (АМУ) Ігоря Лепьошкіна.

— Я вдячний експертам Проекту ПРОМІС за тісну співпрацю та надані матеріали до розробки Стратегії розвитку міста Мелітополя до 2030 року, які сьогодні буде анонсовано. Стратегія розвитку міста є базовим IMG_20180913_124343_resized_20180913_025305295програмним документом, який відображає бачення розвитку міста громадськістю на перспективу та полягає у досягненні економічного зростання, підвищенні конкурентоспроможності економіки міста, покращенні добробуту населення та реалізації інтересів усіх секторів територіальної громади міста. Отже, дуже сподіваюсь на активну роботу та критичне опрацювання матеріалів, – звернувся до всіх присутніх заступник Мелітопольського міського голови Сергій Прийма.

Відзначивши Мелітополь як унікальне місто, головний експерт Проекту ПРОМІС Ігор Лепьошкін зазначив: “Ми намагалися включити всі думки, щоб жодна думка не була втрачена. Надані матеріали – це консолідована і синтезована інформація, яку наразі необхідно опрацювати і знайти ті оптимальні варіанти, які мають бути. Власне сьогодні ми плануємо разом з вами вийти на формулювання стратегічних цілей та напрямків розвитку. Прошу активності та плідної роботи.”

На даному етапі, за результатами проведених засідань, експерти Проекту ПРОМІС та Асоціації міст України Наталя Бойко та Лариса Оленковська презентували матеріали напрацювань стратегічного бачення та місії міста, напрямки розвитку та результати SWOT-аналізу. Було представлено чотири експертні пропозиції щодо напрямків розвитку міста на основі напрацювань Робочої групи, до яких відносилися:

  • відкрите місто для підприємницької успішності, інноваційний сервісний та логістичний центр;
  • модерновий та привабливий здоров`я зберігаючий, інклюзивний міський простір;
  • ресурсоефективна та безпечна система життєзабезпечення міста;
  • територія для туризму, спорту та креативних індустрій.

В ході засідання Робочою групою було обговорено та уточнено наданий матеріал. Серед присутніх були депутати Мелітопольської міської ради, представники структурних підрозділів Мелітопольської міської ради та її виконавчого комітету, громадскості та бізнесу.

На наступному засіданні робота буде стосуватись саме тих напрямків розвитку міста, які будуть опрацьовуватись у тематичних підгрупах та затвердження проекту структури цілей майбутньої Стратегії розвитку міста Мелітополя до 2030 року.