Джерело: Запорізька міська рада

Rul2XhOOpZKxz8MmogVNСьогодні у Запорізькій міській раді відбулось офіційне підписання Меморандуму про співпрацю запорізької міської влади, депутатського корпусу, громадськості з міжнародним проектом ПРОМІС, зокрема з його підрозділом – Фондом сприяння розвитку малих і середніх підприємств.

Передісторія цієї події така. Наприкінці листопада 2017 року міжнародний проект «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) презентував Фонд сприяння розвитку малих і середніх підприємств і оголосив про початок конкурсу проектів, переможці якого отримають від 20 до 40 тисяч канадських доларів на їх реалізацію. Збір заявок здійснювався до 18 грудня 2017 р.

Перед підписанням меморандуму заступник міського голови Валерій Еделєв зазначив, що не всі українські міста, які є учасниками проекту ПРОМІС, змогли привернути увагу до своїх заявок.

– Тепер я можу з задоволенням сказати, що ПРОМІС зацікавився одразу двома запорізькими проектами – це «Створення умов для професійної перекваліфікації учасників АТО у м. Запоріжжі» і «Створення постійно діючого Центру підтримки експорту». І сьогодні відбудеться підписання меморандуму про співпрацю саме за першим проектом, другий ще на стадії допрацювання, – сказав Валерій Еделєв.

Директор проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко відзначив, що лише Запоріжжя подало заявку на проект професійної перекваліфікації учасників АТО, хоча ця тема актуальна для всієї України.

Орієнтована тривалість проекту «Створення умов для професійної перекваліфікації учасників АТО у м. Запоріжжі» – 10 місяців, загальний бюджет – 540 тис. грн, обсяг фінансування з боку проекту ПРОМІС – 20 тис. канадських доларів (424 тис. грн). В подальшому планується переведення проекту на самоокупність за рахунок утворення окремих виробничих підрозділів.

o_1cer3bbr618i31omn16urfb310sl33Автори проекту ставлять перед собою такі цілі: психологічна та правова допомога учасникам АТО; створення наявної бази актуальних вакансій промислових підприємств Запорізької області, зокрема представників малого та середнього бізнесу; перекваліфікація та подальше працевлаштування учасників АТО, пошук робочих місць.

Депутат міськради, голова товариства ветеранів АТО, а також співавтор проекту Олег Коломоєць відзначив, що завдяки конструктивній співпраці міської влади Запоріжжя, депутатського корпусу і ветеранів АТО у нашому місті буде реалізовано проект соціального підприємництва. Скоро перші 40 ветеранів АТО за цим проектом вивчаться на газозварювальників ІІІ розряду.

Директор проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко і голова товариства ветеранів АТО Олег Коломоєць підписали меморандум і висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю.