20181218_111932_Popenko18 грудня 2018 року в Клубі Кабінету Міністрів України відбулася офіційна церемонія нагородження переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування в 2018 році». Конкурс провело Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) за сприяння постійного партнера Мінрегіону – Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні». Віце-прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко нагородив фіналістів почесними дипломами. Перший такий конкурс відбувся ще у 2014 році.

Переможці конкурсу були представлені у трьох категоріях: «Практики розвитку, засновані на власних стратегіях, проектах та ресурсах», «Формування безпечного життєвого середовища» та «Інклюзивність регіонального та місцевого розвитку».

Три пілотні області Проекту ПРОМІС – Івано-Франківська, Вінницька та Полтавська обл., увішли в список фіналістів конкурсу. Окрім того, за результами конкурсу в Івано-Франківській області виявився найвищий відсоток успішних практик (42,9%).

Зокрема, проект Івано-Франківської міської ради «Розумний туризм в Івано-Франківську», який отримав 1 місце в категорії «Практики розвитку, засновані на власних стратегіях, проектах та ресурсах», був розроблений у співпраці з Проектом ПРОМІС. У рамках цього проекту,  що реалізується за підтримки Фонду підтримки ініціатив з демократичного врядування та розвитку Проекту ПРОМІС, був розроблений мобільний додаток “Відвідай Івано-Франківськ”. Мобільний додаток “Відвідай Івано-Франківськ” містить карту міста, інформацію про місцеві історичні пам’ятки, транспорт та безпеку, дає поради щодо того, де можна смачно поїсти, зайнятися шопінгом чи провести дозвілля, а також містить цінну інформацію для мешканців міста щодо готовності послуг в ЦНАП чи новини місцевої влади. Додаток є безкоштовним та зручним в користуванні. Метою розробки такого мобільного додатка було сприяти розвитку туристичного потенціалу Івано-Франківська та підсилити його привабливість для туристів.

Більше про конкурс кращих місцевих практик за посиланням: https://decentralization.gov.ua/news/10344?fbclid=IwAR3KvKw5c0J7oBa1tRi922pQzUJ_KoAP7z1fRgoWt74hxc1F1EzE034wEZo

Фото взято з: https://decentralization.gov.ua/news/10344?fbclid=IwAR3KvKw5c0J7oBa1tRi922pQzUJ_KoAP7z1fRgoWt74hxc1F1EzE034wEZo