Джерело: Запорізька міська рада

Сьогодні в міськвиконкомі відбулось перше засідання комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку міста Запоріжжя. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів Запорізької міської ради, представники проекту ПРОМІС, депутатського корпусу, громадськості.

o_1cn6hi3bt1k7d489khr19v614c8a

Серед основних питань, які обговорювалися на засіданні – процедура впровадження, моніторинг та виконання плану заходів щодо реалізації Стратегії розвитку міста. Захід пройшов під головуванням заступника міського голови Валентини Малиш.

Нагадаємо, Стратегія розвитку міста Запоріжжя до 2028 року була розроблена в рамках співпраці з проектом міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (проект ПРОМІС). Документ був підготовлений членами Координаційної ради з розробки Стратегії розвитку міста за участю широкого кола представників громадськості шляхом обговорень, які проходили протягом 2016-2017 років. Створенню проекту передували дослідження в сфері економіки та інших галузях міста, а також вивчення громадської думки. У Стратегії виділено кілька основних напрямків розвитку міста. Перш за все, відновлення і збереження навколишнього середовища міста, безпечного для життя, підвищення конкурентоспроможності економіки, розвиток інфраструктури і туризму, підвищення якості життя жителів.

В ході засідання комітету з управління впровадженням Стратегії, представники проекту ПРОМІС відзначили, що моніторинг впровадження Стратегії дуже важливий, оскільки розроблений план заходів щодо її реалізації. Також фахівці проекту дали ряд рекомендацій керівникам департаментів та управлінь міської ради щодо того, як виконувати завдання Стратегії, серед основних – усі міські програми привести у відповідність з планом реалізації Стратегії розвитку міста.

Проблему, яку я бачу сьогодні в плані реалізації, у нас в стратегії передбачені досить великі об’єкти, реалізація яких вимагає досить серйозних коштів. І розуміючи процес формування бюджету на 2019 рік, ми прекрасно бачимо, що будемо відчувати брак фінансових коштів. Втім, сьогодні Стратегія – це основний документ, який є у головних розпорядників бюджетних коштів, з яким вони повинні формувати свою бюджетну програму, – зазначила Валентина Малиш.

Під час заходу було прийнято рішення, що засідання комітету з управління впровадженням Стратегії розвитку міста Запоріжжя будуть проходити не рідше, ніж один раз на півроку. Протягом трьох років представники проекту ПРОМІС зможуть надавати консультаційну та інформаційну підтримку щодо реалізації Стратегії розвитку міста.