Джерело: Vежа

Хаб для громадських організацій, відкритий минулого року на вулиці Пушкіна та відомий під назвою “ХабВінниця” або NGO-хаб, невдовзі отримає постійну назву та бренд. 

Про це Vежу повідомив заступник директора з розвитку громадянського суспільства КП “Інститут розвитку міст” Станіслав Данілов, додавши, що саме зараз розробляється бренд Хабу та партнерства в рамках проекту «Місто зі змістом: простір комунікації та партиципації» та незабаром він буде презентований громадськості.

IMG_7708
– Хаб розпочав роботу ще в січні у тестовому режимі, в рамках якого мали бути напрацьовані стратегія розвитку Хабу і партнерства, угода про партнерство, бізнес-модель Хабу, комунікаційна стратегія та ін. На сьогодні розробка даних документів на фінішній прямій, тож плануємо що у червні тестовий роботи Хабу буде завершено, – сказав Данілов.
IMG_7700

Водночас Іван Полюхович, один з членів Тимчасової координаційної ради Хабу, котра зокрема приймає рішення про дозволи тим чи іншим організаціям проводити в Хабі власні заходи, пояснив критерії відбору таких організацій. З його слів, у Хабі не дозволяють проводити заходи дискримінаційного характеру, такі, що порушують права людини, а також заходи політичного чи агітаційного характеру. Відповідність того чи іншого заходу вищевказаним критеріям члени Тимчасової координаційної ради визначають шляхом голосування.

Загалом протягом тестового періоду роботи Хабу (з січня по травень і станом на 21 травня), в ньому було проведено 61 захід, організований громадськими об’єднаннями та ініціативами, а також трьома комунальними підприємствами, двома департаментами Вінницької міської ради, поліцією та одним приватним підприємством.

Якщо ви плануєте провести свій захід у “ХабВінниця” – пропонуємо ознайомитися із заявкою та правилами проведення подій за посиланням.  Під час заповнення заявки зауважте, що її розгляд відбувається протягом трьох робочих днів Тимчасовою Координаційною Радою, обраною 27 січня 2018 року на зустрічі Громадських організацій «У Хабі про Хаб». 

Znimok-ekrana-2018-05-31-o-13.23.16
Znimok-ekrana-2018-05-31-o-13.23.21
Проект «Місто зі змістом: простір комунікації та партиципації» реалізується за фінансування Уряду Канади через Фонд підтримки ініціатив з демократичного врядування та розвитку проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС). Проект ПРОМІС впроваджує Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.