Джерело: РИА Новини

132247У Мелітополі продовжують працювати над стратегією розвитку міста до 2030 року. Вчора фахівці Проекту «ПРОМІС», які допомагають у формуванні документа, зустрілися з молоддю і дізналися їхню думку про те, як повинен виглядати Мелітополь через 10 років. Молодь взяла активну участь в дискусії і представила проекти того, як буде виглядати наше місто в майбутньому.

Нагадаємо, діюча стратегія розвитку Мелітополя розроблена до 2020 року. Оскільки термін її дії закінчується, було прийнято рішення розробити нову. Чиновники, громадські працівники і підприємці взялися за справу. Робоча група з розробки стратегії розвитку вже засідала декілька разів. А вчора, думкою щодо того, як повинен виглядати Мелітополь майбутнього, вирішили поцікавитися у молоді.

– Для нас важливо, щоб ця стратегія не була написана чиновниками в якомусь кабінеті, а щоб це була саме стратегія громади. Тому ми намагаємося провести якнайбільше зустрічей і опитувань для того, щоб зрозуміти, що люди хочуть бачити в Мелітополі через 10 років. Молодь – це основа будь-якого міста. Тому неможливо розробляти стратегію і не дізнатися думку молодих людей, – каже керівник групи експертів проекту «ПРОМІС» Ігор Лепьошкін.

Молодь зібрали в турнірному залі шахової школи. Хлопців привітав заступник мера Сергій Прийма. Він попросив хлопців включитися в роботу, адже в молоді наше майбутнє. Захід проходив у форматі «open-space». Молодь розділилася на групи. Завдання кожної з них полягало в тому, щоб підготувати і представити проект того, як буде виглядати Мелітополь через 10 років. Хлопці повинні були відобразити місто в чотирьох напрямках. Молодь активно включилася в роботу і сперечалася між собою, яким саме вони бачать Мелітополь і, що необхідно в ньому змінити.