Джерело: Хорольська міська рада

imgbd818b253c879309a1435f841b8406bfПріоритетним завданням для канадського уряду є подолання бідності. І не лише в своїй країні, а й поза її межами, в тому числі в Україні. Українська діаспора в Канаді на сьогоднішній день найчисельніша – це третя країна в світі за кількістю етнічних українців після України й Російської Федерації. Канадські українці є найбільшою слов’янською діаспорою на території Канади і за статистичними даними 2011 року є дев’ятою за чисельністю мовно-етнічною групою, яка налічує близько 1,3 млн. осіб.

Одним з найбільш дієвих і ефективних канадських проектів є міжнародна технічна допомога «Партнерство для розвитку міст» ПРОМІС (PLEDDG), яка спрямована на зміцнення муніципального сектору в Україні. Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) впроваджує Проект ПРОМІС з квітня 2015 року до грудня 2020 року за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.

Географія міст-партнерів канадського проекту ПРОМІС поступово поширюється і набуває більш широких обрисів: до співпраці вже залучилися 16 міст з Полтавської, Вінницької, Запорізької та Івано-Франківських областей.

Хорольська міська рада як орган місцевого самоврядування вбачає доцільність та актуальність підтримки з боку канадського народу в напрямку розвитку муніципального сектору економіки, зокрема в сфері малого та середнього бізнесу. З цією метою на міському рівні проводяться семінари-тренінги за сприянням Регіонального фонду підтримки підприємництва в Полтавській області. Це дієвий інструмент для реалізації спільного проекту Федерації канадських муніципалітетів, Асоціації міст України та Хорольської міської ради.

У поточному році вже проводились такі семінари-практикуми (17, 23 та 24 січня), до участі в яких долучилися хорольці різнової категорії та різних інститутів громадянського суспільства – студенти, викладачі, жінки-підприємці, громадяни, які перебувають на обліку в Хорольській районній філії Полтавського обласного центру зайнятості та ті, кого зацікавила тема підприємництва та привабили варіанти входження у світ бізнесу.

Впровадження ініціативи «Розвиток жіночого підприємництва в невеликому місті: ідеї та практики» відбулося в форматі міні-лекцій, які для учасників заходів читали кращі фахівці й модератори: керівник проекту, генеральний директор Регіонального фонду підтримки підприємництва в Полтавській області, сертифікований тренер Кузьменко Н.В.; кандидат економічних наук, доцент, викладач економічних дисциплін Полтавської державної аграрної академії Калініченко О.В.; практикуючий адвокат, викладач циклової комісії правових фундаментальних та професійно-практичних дисциплін Полтавського юридичного коледжу національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, консультант ФРПП Грущанський В.О. та заступник керівника Центру надання юридичної допомоги «Земля і право».Сенкевич Д.В.

Найбільш жвавими були ситуаційні вправи, під час яких учасники були поділені на групи. Командним методом найбільш вдало вдається освоїти практичні аспекти моделювання оптимізації бізнес-процесів малого підприємництва.

Дуже цікавою і мотиваційною була лекція про подолання феномену «скляної стелі» українськими жінками в бізнесі, яка актуальна для всіх людей і в будь-яких життєвих ситуаціях. «Скляна стеля»  – це незрима психологічна перешкода, яка не дає жінці просуватись службовими сходами відповідно до її прикладених зусиль. Зміст психологічної настанови полягає в тому, що ми все навкруги бачимо, прекрасно розуміємо, аналізуємо, а подолати скляний бар’єр, який ізолює і сковує нас, не можемо. Тож важливо вірити в себе, в свої сили і можливості і намагатися розбити цю скляну скелю, подолати труднощі, перепони, діяти і досягати.

Велика подяка організаторам і учасникам заходу, який забезпечив впровадження й активізацію підприємницьких ініціатив у нашому місті. Сподіваємося, що здобуті теоретичні знання і практичні навички стануть в нагоді й допоможуть самореалізуватися учасникам триденного семінару. Закликаємо хорольців до більш активної участі в різних практичних та інформаційно-просвітницьких заходах, які проводяться безкоштовно. Слідкуйте за анонсами новин та оголошеннями міської ради, тримайте руку на пульсі подій і навчайтеся разом з нами! Навчання не має вікових обмежень і завжди корисне для всебічного розвитку й формування особистості.