Джерело – Вінницька ОДА

Image1116-17 травня за підтримки проекту ПРОМІС спільно з Вінницькою обласною державною адміністрацією на базі Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади Вінницької області відбувся 2-денний тренінг «Застосування інвестиційних інструментів в громадах».

У заході взяли участь представники органів державної влади, об’єднаних територіальних громад, комунальних підприємств, експерти та фахівці проекту ПРОМІС.

З вітальним словом до учасників тренінгу звернувся директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко: «Хочеться подякувати Проекту ПРОМІС за активну співпрацю та реалізацію низки різнопланових проектів. Так як Вінниччина на сьогодні залишається абсолютним лідером по всім соціально-економічним показникам серед регіонів України, захід, який проводиться, надзвичайно важливий для подальшого розвитку та створення привабливого інвестиційного середовища. Також хочеться зазначити, що на даний час приватними інвесторами в промисловості реалізується близько 80 довгострокових інвестиційних проектів на загальну суму понад 26,45 млрд. грн., що дозволить створити в найближчі 2 роки більше 6000 нових робочих місць. Зокрема, хочу відзначити найбільші проекти, що будуть впроваджуватися в області: ПрАТ “Миронівський Хлібопродукт” – завод з поглибленої переробки кукурудзи, компанія «Head International Holding GmbH» – завод з виробництва продукції для зимових видів спорту та розширення потужностей заводу з виробництва автомобільних кабелів ДП «Електричні Системи».

Також очільник Департаменту запросив Проект ПРОМІС долучитись до розробки Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області до 2027 року.

Під час заходу консультант проекту Олександр Дудка розповів присутнім про основні інструменти місцевого економічного розвитку, види інвестицій і джерела залучення фінансових ресурсів, а також на прикладі продемонстрував вдалі рішення та звернув увагу на можливі помилки.

Водночас, увага акцентувалась на важливості впровадження організаційних інструментів активізації інвестиційних процесів, а це – створення індустріальних, наукових парків та технопарків, бізнес-інкубаторів та центрів коворкінгу.

Презентувавши учасникам заходу покроковий план формування інвестиційного паспорту, який віддзеркалює інвестиційну привабливість громади, консультант проекту провів практичну роботу в групах, під час якої відпрацював з учасниками тренінгу практичні навички виявлення і формулювання ключових складових інвестиційної привабливості громад та як правильно визначити потенційного інвестора.

По закінченню тренінгу всі учасники отримають сертифікати про успішне завершення навчання.