Джерело – Вінницька міська рада

IMG_8091Сьогодні, 6 березня, у Вінницькій міській раді відбулося розширене засідання Дорадчого комітету з ефективного врядування і розвитку, створеного для впровадження проекту ПРОМІС у місті Вінниці.  Представники міської ради та ПРОМІС підбили підсумки спільної роботи з реалізації низки ініціатив, а також обговорили плани подальшої співпраці.
Проект міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС) впроваджується у Віннниці з грудня 2015 року.  Експерти ПРОМІС долучалися до розробки важливих стратегічних документів, різноманітних міських проектів, також були організовані навчання для працівників міськради. Міський голова Сергій Моргунов подякував ПРОМІС за ефективне партнерство з муніципалітетом та надання фінансової підтримки низці громадських організацій.
IMG_8099
«Ми знаємо, що за роки співпраці із проектом ПРОМІС була проведена чимала робота. Приємно, що завдяки методологічній підтримці і консультаціям експертів, нам вдалося розробити ряд важливих документів, а саме: Маркетингову стратегію, Програму залучення інвестицій і Програму посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва. В умовах жорсткої конкуренції міста мають думати над тим, як залучати інвестиції, створювати робочі місця та як сприяти роботі і розвитку малого та середнього бізнесу. Адже саме такий бізнес є основою розвитку територіальної громади. Завдяки співпраці вдалося створити дієві «комунікаційні майданчики», спрямовані на ефективну взаємодію з підприємцями та потенційними інвесторами. Це розроблені інтернет-ресурси: City4Business; інвестиційний портал.  Також, у партнерстві з 2 державними банками нам вдалось впровадити механізм фінансової підтримки підприємців», –  каже міський голова Сергій Моргунов.
Ще одним важливим проектом, за словами міського голови Сергія Моргунова, є «Відкрита регуляторна платформа». Це перший та єдиний в Україні майданчик, на якому представники центральної та місцевої влади, науковці та підприємці формують сприятливе регуляторне середовище для ведення підприємницької діяльності. Даний проект став можливим завдяки підтримці проекту ПРООН.
IMG_8106
Директор проекту «ПРОМІС» Олександр Кучеренко зазначив, що в Україні вони співпрацюють із 16 містами. Але саме Вінниця є флагманом у реалізації різних проектів.
«Вінниця – це місто, де ми можемо ставити найбільш складні завдання і опробовувати найбільш сучасні практики та інструменти і моделі економічного розвитку. Це можливо завдяки команді, яка тут працює, а ми лише долучаємося і допомагаємо. Ми плануємо ще розробку ряду стратегічних документів і на цей рік»,-  каже директор проекту «ПРОМІС» Олександр Кучеренко.
На разі департамент економіки і інвестицій Вінницької міської продовжує активно співпрацювати із ПРОМІС.
IMG_8108