Джерело – Бердянська міська рада

55548563_2080955781940295_9124214650878033920_nПро це та перспективи подальшої співпраці сьогодні говорили під час розширеного засідання Дорадчого комітету з ефективного врядування та розвитку, створеного для впровадження Проекту ПРОМІС у м. Бердянську. На засіданні були присутні від проекту Ігор Лепьошкін – головний експерт, керівник групи експертів проекту ПРОМІС, Володимир Проскурнін – консультант проекту ПРОМІС та Світлана Кругляк – регіональний координатор проекту ПРОМІС у Запорізькій області.

Секретар міської ради Олексій Холод нагадав всім присутнім, що у 2015 році було укладено Меморандум про співпрацю з реалізації проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» у місті Бердянську між Федерацією канадських муніципалітетів та Бердянською міською радою.

“Для ефективного впровадження проекту «Партнерство для розвитку міст» у Бердянську розпорядженням міського голови було створено Дорадчий комітет, основними завданнями якого є сприяння учасникам територіальної громади, громадським організаціям в реалізації проекту ПРОМІС. Ми зібралися на розширене засідання комітету для підведення результатів впровадження проекту ПРОМІС та визначення перспектив подальшої спільної роботи. При підтримці експертів та консультантів проекту ПРОМІС було сформовано та затверджено Стратегію розвитку Бердянська на період до 2027 року та План заходів з її реалізації, систему моніторингу впровадження Стратегії, Програму посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва, реалізується проект «Громадський бюджет – ефективна система взаємодії влада — громада», розроблені проекти Комунікативної та Маркетингової стратегій. Загалом впроваджується 11 ініціатив та проектів. Висловлюємо подяку проекту за допомогу та підтримку та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю”, – зауважив Олексій Холод.

Ігор Лепьошкін, головний експерт, керівник групи експертів проекту ПРОМІС, розповів про планування сталості результатів впровадження проекту ПРОМІС та діяльності на підтримку її впровадження. Зокрема в ході обговорення кожної з 11 ініціатив та проектів з членами дорадчого комітету акцентувалась увага присутніх на важливості окреслити напрями, які потребують подальшої підтримки проекту. Були сформовані пропозиції щодо реальних заходів з впровадження Стратегії розвитку міста, підтримки розвитку малого та середнього бізнесу тощо.