70982156_10157358788483950_1145871251365953536_oУ вересні  2019 року у місті Вінниці Проект ПРОМІС спільно з Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Вінницької області провів навчання з місцевого економічного розвитку (МЕР). До проведення тренінгу були залучені місцеві тренери та викладачі із Національної академії державного управління при Президентові України.

Навчання відбулося за основі Професійної програми підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань місцевого економічного розвитку, яку експерти Проекту ПРОМІС розробили у співпраці з Національною академією державного управління при Президентові України та яку затвердила Нацдержслужба України.

Навчання з МЕР складалося з 3 послідовних етапів. Перший етап, який відбувся 11-13 вересня, був присвячений основам місцевого економічного розвитку, демократичному врядуванню і демократії участі, а також стратегічним інструментам МЕР. Під час другого етапу 18-20 вересня учасники вивчали тактичні інструменти МЕР, зокрема роль інвестицій в  місцевому економічному розвитку, обговорювали підтримку розвитку місцевого бізнесу та створення сприятливого бізнес-клімату, важливість кваліфікованих трудових ресурсів для МЕР. 25-27 вересня відбувся третій завершальний етап навчання, під час якого учасники ознайомилися з особливостями маркетингу та брендингу територій, а також методами фінансування та оцінювання МЕР.

Варто зазначити, що Проект ПРОМІС – перший проект міжнародної технічної допомоги, який адаптував власну тренінгову програму з МЕР до вимог законодавства України про підвищення кваліфікації. Це дало змогу слухачам здобути сучасні знання з місцевого економічного розвитку та отримати сертифікати державного зразка.

Протягом 2017-2019 р. Проектом ПРОМІС було підготовлено 41 місцевих тренерів з місцевого економічного розвитку.