canada03-0119 лютого Проект ПРОМІС та студія онлайн-освіти EdEra запустили спільно розроблений онлайн-курс «Соціальне підприємництво та конкурентоспроможність», який є частиною «Школи конкурентоспроможності малого бізнесу».

Цей онлайн-курс знайомить слухачів з поняттям «соціальне підприємництво», його основними відмінностями від традиційних видів бізнесу, різними типами соціальних підприємств, їхніми організаційно-правовими формами та бізнес-моделями.

Онлайн-курс складається з 3 модулів «Сутність та конкурентні переваги соціального підприємництва», «Соціальне підприємництво: як це працює?» та «Як започаткувати соціальне підприємство?». Кожен модуль курсу містить короткі відео, в яких розглядаються практичні аспекти соціального підприємництва на основі прикладів і досвіду вітчизняних та зарубіжних соціальних підприємців, та додаткові матеріали для перегляду чи читання, які дозволяють краще зрозуміти сутність та конкурентні переваги соціального бізнесу. Також слухачі курсу можуть отримати зразки документів, які знадобляться для започаткування чи розвитку власного соціального підприємства.

Після проходження кожного модулю для закріплення набутих знань слухачам пропонується пройти тестові завдання.

Окрім теоретичного матеріалу, в онлайн-курсі детально розглядаються практичні кейси успішних українських соціальних підприємств, таких як київська піцерія «Veterano Pizza», громадський ресторан «Urban Space 100» з м.Івано-Франківська, благодійна організація «Регіональний центр соціальної адаптації» та громадська неприбуткова організація «Спільнота взаємодопомоги «Емаус-Оселя».

Онлайн-курс «Соціальне підприємництво та конкурентоспроможність» є безкоштовним та доступним 24/7 на платформі онлайн-студії EdEra за посиланням ed-era.com/soc_ent.