4

2

29 листопада у Запоріжжі за підтримки Проекту ПРОМІС пройшов масштабний фестиваль бізнес-ідей “StartUp Fest”.  Захід відбувся за ініціативи обласної та міської влади, Запорізької торгово-промислової палати та Торгово-промислової палати України.

“StartUp Fest”, що проходить в місті вдруге, встиг стати унікальним майданчиком для обміну досвідом та презентації інноваційних проектів українських підприємців з усіх куточків країни. Стартапи, представлені цьогоріч на фестивалі, пропонують нестандартні рішення в аграрній, правовій, енергетичній, ІТ сферах, а також за напрямками екології, медицини та інклюзивних творчих програм.

Про практики підтримки малого та середнього підприємництва в Канаді учасникам заходу розповіли заступниця директора відділу міжнародного розвитку Посольства Канади в Україні Бронвін Круден та керівник бізнес-центру в м. Вон (провінція Онтаріо), Канада Рафаель Коста.

В рамках форуму проходив конкурс інноваційних проектів. З-поміж 77 поданих заявок, члени журі відібрали 33 проекти-фіналісти, що пройшли до фінального етапу. Перше місце в номінації «інноваційні стартапи» отримав представник Енергодару Денис Скупий за проект зі створення деталей для автомототехніки за допомогою лиття.

Окрім візиту до Запоріжжя для підтримки розвитку стартап-сфери в Україні, представники Посольства Канади Бронвін Круден та Влад Йонеску, перший секретар – провідний експерт проектів відділу міжнародного розвитку Посольства відвідали Бердянськ. Під час зустрічі з міським головою Володимиром Чепурним обговорили результати співпраці міста з Проектом ПРОМІС та ознайомились із 11 ініціативами та проектами, що реалізуються в місті в рамках співпраці.