Джерело: Офіційний сайт Горішньоплавнівської міської ради Полтавської області

1568811178_dscf66001568811199_dscf66051568811211_dscf6572

17 вересня в малій залі Горішньоплавнівської міської ради відбулося чергове робоче засідання за участю органів місцевого самоврядування, фахівців Проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проєкт ПРОМІС), спрямованого на зміцнення муніципального сектору в Україні, впровадження ефективного демократичного управління та прискорення економічного розвитку шляхом підвищення спроможності українських міст у сфері демократизації врядування та місцевого економічного розвитку, створення сприятливого середовища для розвитку малого та середнього бізнесу, підтримку процесу децентралізації та інтегрованого планування розвитку на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Темою засідання була розробка інвестиційного паспорту міста Горішні Плавні. Участь у роботі взяли перший заступник міського голови Олександр Чуприна, заступник міського голови Юрій Муха, керуючий справами виконкому Світлана Калашнік, спеціалісти департаменту економічного розвитку та ресурсів, представники управління архітектури і містобудування, сфери культури, спорту і туризму, бізнесу, ЗМІ.

Проєкт «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) представили Oлександр Ігнатенко – старший експерт з міжвідомчої співпраці та економічного розвитку; Олександр Дудка – консультант Проєкту, Координатор Всеукраїнської мережі фахівців і практиків із регіонального та місцевого розвитку РЕГІОНЕТ; Ірина Дудка – регіональний координатор Проєкту в Полтавській області.

Oлександр Ігнатенко повідомив про діяльність Проекту ПРОМІС у сфері інвестиційного розвитку, окреслив географію Проєкту, досягнення та напрацювання. Поінформував про напрями розвитку інвестицій: запровадження навчальних продуктів із інвестицій, запровадження стандартів залучення та супроводу інвесторів, розробку стратегій та програм залучення інвестицій, створення інвестиційних порталів, розробку інвестиційних паспортів та гідів інвестора, підтримку інвестиційних форумів (конференцій, семінарів, круглих столів).

Олександр Дудка окреслив фактори конкурентоспроможності місцевої громади та інструменти місцевого економічного розвитку, презентував інвестиційний вебпортал Полтавської ОДА для комунікацій з потенційними інвесторами (http://plobl-invest.gov.ua/), розроблений за підтримки Проєкту ПРОМІС. У ході роботи засідання надав актуальні рекомендації присутнім щодо створення брошур «Інвестиційний паспорт м. Горішні Плавні» і «Гід інвестора».