Джерело – Офіційний веб-сайт міста Хмільника

У конференц-залі Хмільницької міської ради розпочався дводенний тренінг на тему: «Ґендерно–орієнтоване бюджетування в сучасних умовах» для керівників структурних підрозділів міської ради, Соколівського старостинського округу, громадського активу.

Навчання проводиться за ініціативи Проекту «Партнерство для розвитку міст» (проект ПРОМІС) з метою впровадження на території Хмільницької міської об’єднаної територіальної громади заходів у сфері ґендерно-орієнтованого бюджетування.

В якості тренера залучено українську експертку Тамару Огородову, яка має значний досвід у цій сфері, від Проекту ПРОМІС координацію процесу навчання здійснюють Світлана Жаворонкова – експертка з ґендерної рівності проекту ПРОМІС та регіональна координаторка Проекту ПРОМІС у Вінницькій області Оксана Бондар.

Для довідки:

Гендерно-орієнтоване бюджетування (ҐОБ) – це застосування комплексного ґендерного підходу в бюджетній політиці та бюджетному процесі на державному й місцевому рівнях, що включає розподіл бюджетних коштів за ґендерним принципом, а також
спричиняє посилення прозорості та підконтрольності.

ҐОБ – це спосіб бюджетування, у центрі якого конкретні люди – жінки та чоловіки з різних соціальних та демографічних груп. Основними складниками процесу ґендерно-орієнтованого бюджетування є:

1) ґендерний бюджетний аналіз;
2) зміни в програмах та бюджетах;
3) системна інтеграція ҐОБ у бюджетний процес.

Ключовим компонентом у процесі впровадження ґендерно-орієнтованого бюджетування є ґендерний бюджетний аналіз.