Джерело: Кременчуцька міська рада

IMG_9128Стратегія розвитку м. Кременчука була створена за підтримки проекту «Партнерство для розвитку міст». Вона була підтримана депутатами міської ради наприкінці 2017 року.

Участь у проведенні комітету з управління впровадженням Стратегії м.Кременчука взяли перший заступник міського голови Володимир Пелипенко, консультант зі стратегічного планування Проекту ПРОМІС Андрій Калюжний, директор КП «Інститут розвитку міста» Андрій Мельник, начальник управління економіки Микола Здойма, начальник відділу екологічної безпеки Олексій Федюн, начальник відділу енергоменеджменту та енергетики Тетяна Андрієвська, директор департаменту «ЦНАП» Тетяна Печериця, представники громадських організацій тощо.

Варто відзначити, що за оцінкою експертів Проекту ПРОМІС «Стратегія розвитку м. Кременчука» визнана кращою серед подібних програмних документів, розроблених в інших містах України. Програмний документ щодо стратегічного розвитку Кременчука складається з кількох напрямків, а саме, місто розвиненого експортоорієнтованого, місто зі сприятливими умовами інвестування, енергоефективне та екобезпечне місто, місто з досконалим креативним та гуманітарним простором.

За всіма програмними напрямками були заслухані керівники структурних підрозділів із інформацією про стан виконання проектів, що входять до Стратегія розвитку м. Кременчука. Із 77 проектів виконано вже 19, 8 – знаходяться на стадії втілення. Відповідно кількість заходів у проектах – 389, з них виконано 115, в стадії реалізації – 24. Вцілому, дія стратегічного програмного документу розрахована до 2028 року.