Джерело – Кременчуцька міська рада

22425992995IMG_015320 вересня  2019 року у Кременчуці розпочав роботу  ІІІ Міжнародний бізнес-форум «Міжнародне співробітництво: створюємо майбутнє разом». Форум проводиться Кременчуцькою міською радою, Інститутом розвитку Кременчука, Кременчуцьким відділенням Полтавської ТПП за підтримки Проекту ПРОМІС та Посольства Литовської Республіки в Україні.

Участь у відкритті  заходу взяли  міський голова Віталій Малецький, Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін, Міністр-радник з  економічних питань Посольства Республіки Індонезія в Україні Баскара Прадіпта, Міністр-радник Посольства Литовської Республіки в Україні Саулюс Лабутіс, головний експерт, керівник групи експертів Проекту ПРОМІС Ігор Лєпьошкін  та інші високоповажні особи. На форум до Кременчука приїхали представники з Литовської Республіки, Ізраїлю та різних регіонів України, зацікавлені в налагодженні  співпраці не тільки з українськими колегами, а й з іноземними  партнерами.

Міський голова Віталій Малецький привітав всіх гостей, учасників ІІІ Міжнародного бізнес-форуму «Міжнародне співробітництво: створюємо майбутнє разом». Він зазначив, що Кременчук завжди готовий до співпраці, до вивчення досвіду колег з Європейського Союзу та інших країн, місто зацікавлене в тому, щоб до нього надходили іноземні інвестиції, а кременчуцькі підприємства знаходили нові ринки збуту поза межами нашої держави. Віталій Малецький  підкреслив, що Кременчук і Україна зацікавлені у  залученні фінансової допомоги від ЄС, щоб спрямувати ці кошти у відновлення інфраструктури та вирішення нагальних проблем життєдіяльності міста. Керівник міста подякував всім іноземним партнерам, які тісно співпрацюють з Кременчуком, допомагають йому встановити побратимські відносини з містами  в інших країнах та нові економічні зв’язки.

У рамках форуму заплановані наступні секційні засідання:

  1. Актуальні тенденції розвитку сучасних міст.
  2. Міжнародне співробітництво, як каталізатор економічного розвитку регіонів та громад.
  3. Розвиток туризму як економічного пріоритету та привабливої галузі для інвестування.

На форум запрошуються  представники державних та місцевих органів влади України, підприємці і промисловці, науковці, іноземні дипломати, представники від міст-побратимів.