Джерело – Міська рада Миргорода

imgb657d746c07111b213346a44f8fa2218“Упровадження гендерно-орієнтованого бюджетування на місцевому рівні” – таку назву має дводенний тренінг від Проекту ПРОМІС, що розпочався у Миргороді 25 липня. Консультанти канадського проекту допомагають Миргороду – партнеру ПРОМІСу опрацювати сутність та етапи рівних можливостей чоловіків і жінок до розподілу ресурсів.

За участі міського голови Сергія Соломахи, консультанти Проекту, представники структурних підрозділів виконавчого комітету аналізують ситуацію щодо гендерних проблем, порівнюють досвід інших країн та пробують адаптувати його до місцевих програм.

У перший день тренінгу розбирають, що таке гендерний аналіз та гендерно-орієнтоване бюджетування? Своїм досвідом діляться Світлана  Жаворонкова та Тамара Огородова – експертки з питань гендерно-орієнтованого бюджетування. Програмою заходу перендбачені практичні вправи  на прикладах та підходах гендерно-орієнтовного бюджетування,  презентації напрацювань, обговорення та розробка плану заходів із вповадження такого бюджетування у Миргороді.