Джерело: Новини Полтавщини

16 вересня уПолтавській ОДА, під час круглого столу “Першочергові потреби органів місцевогосамоврядуван ня з підвищеннякваліфікації кадрів”, представили Професійну програму підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування з питань місцевого економічного розвитку.

Цю програму розробили українсько-канадський проект “Партнерство для розвитку міст” (ПРОМІС) спільно з Національною академією державного управління при Президентові України та Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади Полтавської області, а також вона погоджена Нацдержслужбою України.


“Програма, яку сьогодні представлять враховані всі потреби та всі реформи, які відбуваються в системі державної та виконавчої влади, органах місцевого самоврядування. До громад наближають всі потрібні послуги, а ви повинні знати як їх покращити, як залучати інвестиції у громади — все це базується на фахівцях, які готові сприймати, навчатися та розвиватися”, – зазначила директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської ОДА Інна Іщенко.

Головний експерт Проекту ПРОМІС Олександр Ігнатенко розповів про роботу Проекту ПРОМІС.

“Українсько-канадський проект “Партнерство для розвитку міст” у 16 містах України допомагає органам місцевого самоврядування. Основний аспект Проекту — зміцнення економіки громад”, – зазначив Олександр Ігнатенко.

Професійна програма спрямована на досягнення знань державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування щодо принципів місцевого економічного розвитку, методів, інструментів і фінансових можливостей для їх реалізації, та як результат здатності ефективно сприяти місцевому економічному розвитку у практичній площині, могли креативно та стратегічно мислити, оперативно приймати рішення у нестандартних ситуаціях, застосовувати інноваційні підходи в роботі, були гнучкими у розв’язанні управлінських завдань, відкритими до змін.

Мета програми полягає у розвитку професійної компетентності для забезпечення ефективного управління місцевим економічним розвитком, виробленні умінь і навичок, необхідних для впровадження реформ, здійсненні послідовних кроків в імплементації принципів “належного врядування”, які закріпленні рішенням РАДИ Європи, використання інструментів стратегічного планування та маркетингу територій, залучення інвестицій, підтримки малого і середнього бізнесу, розвитку трудових ресурсів, визначення джерел фінансування середнього бізнесу, розвитку трудових ресурсів, визначення джерел фінансування та індикаторів оцінювання місцевого економічного розвитку.

Програма включає:
2 обов’язкових модулів загальної складової: Модуль 1. Основи місцевого економічного розвитку; Модуль 2. Демократичне врядування.
6 обов’язкових модулів функцірнальної складової: Модуль 1. Методологія та сучасна практика стратегічного планування; Модуль 2. Маркетинг і брендинг території; Модуль 3. Інвестиції як інструмент місцевого економічного розвитку; Модуль 4. Підтримка розвитку місцевого бізнесу та підприємництва; Модуль 5. Розвиток трудових ресурсів; Модуль 6. Механізми фінансування місцевого економічного розвитку.
4 модулі варіативної складової: Модуль 1. Моніторинг місцевого економічного розвитку та оцінювання результатів; Модуль 2. Гендерні засади місцевого економічного розвитку; Модуль 3. Стратегічне екологічне оцінювання; Модуль 4. Управління проектами місцевого економічного розвитку.

У жовтні проект ПРОМІС планує провести 9-ти денне демонстраційне навчання у Полтаві.