Джерело: Жмеринка.City

Усі освітні заклади міста Жмеринка одержали контейнери для сортування сміття.

26 великих комплектів об’ємом 120 літрів із синього, зеленого та коричневого контейнерів завезли у всі заклади загальної середньої освіти міста та 14 комплектів контейнерів об’ємом 50 літрів з сірого, зеленого та жовтого кольорів передали на дошкільні освітні заклади.

o_1d0cgsobk16im14331s8b9mavrrtq

Такі ж комплекти у найближчий час встановлять і в інших державних установах Жмеринки – терцентрі, управлінні праці і соцзахисту, соціальному гуртожитку, музичній школі, Центрі надання адмінпослуг, спортивній школі, бібліотеці сімейного читання та ін.

Начальник управління економіки Анатолій Коновал повідомив, що 170 контейнерів придбано в рамках проекту «Партнерство для розвитку міст ПРОМІС», що реалізується завдяки Угоді між Федерацією Канадських муніципалітетів та виконавчим комітетом Жмеринської міської ради.

o_1d0cgth0bco31hfs11s53tr1karua

Начальник управління освіти Аліна Твердохліб зауважила, що дітей ще з дитячих садочків привчатимуть до сортування сміття і важливості цього процесу. На контейнерах будуть наклейки для маркування речовин, а сортування буде здійснюватися за трьома фракціями: папір, пластик та скло.

Нагадаємо, що у багатьох освітніх закладах міста та холі Жмеринської міської ради є спеціальні контейнери для збору батарейок, які також у подальшому утилізуються спеціальними фірмами по збору сортувального сміття.

o_1d0cguhsvt631jtog1914v410ajv8

o_1d0cguhsv1c9geer5u41cdsvv9