1

11 грудня у Вінницькій міській раді відбулось засідання Робочої групи з розробки Програми розвитку соціального підприємництва. До її складу увійшли експерти Проекту ПРОМІС, освітяни, представники громадських організацій, соціальних підприємств та бізнес-асоціацій. Вінниця стала першим українським містом, яке ініціювало створення системного документа з підтримки інклюзивного бізнесу.

Засіданню передувало проведення фокус-груп та інтерв’ю, на основі яких було сформовано попередні пропозиції до змісту Програми. На зустрічі учасники обговорили можливі пріоритети та напрями розвитку інклюзивного бізнесу, а також ознайомились із поточним станом та актуальними питаннями діяльності соціальних підприємців у місті.


«Постійна та послідовна підтримка соціального бізнесу – звична практика для більшості країн світу. У країнах Європи інклюзивний бізнес складає близько десяти відсотків від усіх підприємств і цей показник щороку збільшується. Зараз ми розпочинаємо активну роботу над створенням першої в Україні Програми розвитку соціального підприємництва у Вінниці. Сподіваємось, що результат цієї роботи стане прикладом і для інших українських міст та спонукатиме їх до активного розвитку цієї сфери», – прокоментував результати засідання Віталій Бохняк, головний експерт Проекту ПРОМІС з питань розвитку бізнесу.

Програма розробляється за підтримки Проекту ПРОМІС та передбачатиме покроковий підхід до створення в місті сприятливої екосистеми для розвитку інклюзивного бізнесу. При цьому акцент буде як на створенні нових підприємств, так і на підтримці сталої діяльності тих, що вже існують. Документ розглядатиме соціальний бізнес як один з інструментів розв’язання проблем громади та спонукатиме проведення діалогу влада-громадськість для аналізу та приорітезації наявних проблем. Програма торкатиметься і культурного аспекту, та передбачатиме роботу над зміною ставлення мешканців громади до соціально незахищених груп.

Більше деталей у відео Телеканалу «ВІТА»: