Джерело: Офіційний веб-сайт Запорізької міської ради

o_1dml911sg1d401t0u1ao91j4a1qp3a8 жовтня, у торгово-промисловій палаті відбулося засідання дорадчого комітету з ефективного врядування і розвитку для впровадження Проекту «Партнерство для розвитку міст» у Запоріжжі. Головна мета – обговорення результатів співпраці, реалізованих ініціатив та задумів. До зустрічі приєдналися радник міського голови Валерій Еделєв, керівники комунальних підприємств та департаментів міської ради, а також представники проекту ПРОМІС, бізнесу та громадськості.

Початок продуктивній співпраці між владою міста та проектом ПРОМІС покладений у грудні 2015 року. Тоді й був створений дорадчий комітет.

З того часу вдалося реалізувати чимало важливих для міста ініціатив. Серед них – програма розвитку міста Запоріжжя до 2028 року, підтримка малого та середнього бізнесу, стратегічне планування, впровадження інструментів відкритого демократичного врядування на кшталт «Відкрите місто» та інші.

– Спільно з проектом ПРОМІС нам вдалося реалізувати більше 13 програм, які діють і на теперішній час. Найголовніше, чому нас навчили закордонні партнери – канадські муніципалітети – це налагодження діалогу з представниками громадськості. Насправді це складний процес, бо дуже важко серед розмаїття думок виокремити найсуттєвіше, – зазначив радник міського голови Валерій Еделєв.

На думку учасників наради проект ПРОМІС довів свою ефективність. Завдання, поставлені на початку співпраці, виконуються. Втім, на досягнутому не зупиняються. У планах на майбутнє забезпечення сталості реалізації вже існуючих проектів.

– Також ми провели дослідження індексу демократичності міст. Група експертів працювала в тому числі й у Запоріжжі. Вони проаналізували більше 20 різних аспектів, які свідчать про відкритість та прозорість у прийнятті рішень. Ці результати є досить цікавими, в мене вже є звіт, який я надішлю міській владі для ознайомлення наступного тижня. Там є конкретні рекомендації, що треба зробити задля підвищення рівня відкритості й підзвітності громаді, – додав головний експерт проекту ПРОМІС  Ігор Лепьошкін.

Також до вашої уваги відео-сюжет Телеканалу TV5