Джерело: Запорізька міська рада

18320662_1374640365957183_4565968691469860578_oСьогодні у Запорізькій торгово-промисловій палаті відбулось засідання дорадчого комітету з ефективного врядування і розвитку для впровадження Проекту «Партнерство для розвитку міст» у м. Запоріжжя. Головна мета засідання – обговорення результатів реалізації ініціатив і проектів, які впроваджуються в Запоріжжі за підтримки проекту ПРОМІС. В обговоренні взяли участь заступник міського голови Валерій Еделєв, керівники комунальних підприємств та департаментів міської ради, представники проекту ПРОМІС, бізнесу та громадськості.

Дорадчий комітет було створено у 2015 році, коли розпочалась співпраця з проектом ПРОМІС. З того часу вдалося реалізувати чимало важливих для міста проектів. Серед них – впровадження відкритої моделі управління та залучення громадськості до управління містом, підтримка малого та середнього бізнесу, підвищення доступності адмінпослуг для громадян.

– За підтримки проекту ПРОМІС була розроблена Стратегія розвитку міста Запоріжжя та программа розвитку малого і середнього підприємництва у м. Запоріжжя на 2017 – 2021 роки. Між федерацією канадських муніципалітетів, яка впроваджує проект ПРОМІС, та Запорізькою міською радою у 2018 році укладено угоду про реалізацію проекту підвищення якості та наближення адміністративних послуг для громадян шляхом створення філій надання адмінпослуг у Шевченківському районі Запоріжжя. В рамках угоди передбачено оснащення філії ЦНАП комп’ютерною та оргтехнікою, підвищення кваліфікації адміністраторів, створення сервісу мобільного адміністратора. Крім цього, за підтримки проекту ПРОМІС  товариство ветеранів АТО Запоріжжя протягом 2018 року реалізувало проект створення умов для професійної перекваліфікації учасників АТО в Запоріжжі. Цей проект був унікальним для України. Протягом року 40 ветеранів АТО пройшли навчання та отримали кваліфікацію електрогазозварювальника і були працевлаштовані, – розповів Валерій Еделєв.

На думку учасників наради проект ПРОМІС довів свою ефективність, завдання, поставлені на початку співпраці – виконуються, чимало проектів вдалося реалізувати лише завдяки співпраці з проектом. Однак сьогодні головне – не зупинятись на досягнутому, а маючи отримані знання, розвивати нові ініціативи.