Джерело: Сайт міста Житомира

001305_5d754f6ad52677 вересня у Житомирі відбувся Форум “She Week for Democracy Development”. Як зауважили організатори, у рамках тижневика заходів, спрямованих на розширення можливостей жінок в Україні та світі, вони прагнуть об’єднати жінок різних соціальних груп та обговорити проблематику, з якою стикається кожна в сучасному буденному житті.

Форум відбувся у форматі OPEN AIR та прийняв відомих українських та зарубіжних діячів.

Виконавча директорка Житомирського РВ АМУ Тетяна Кухарська передала вітання учасникам форуму від виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана та розповіла про діяльність Асоціації в сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

«Муніципалітети, з якими ми працюємо, мають бути спроможним надавати якісні послуги. Тому Асоціація міст України завдяки підтримці Ради європейських муніципалітетів і регіонів отримала статус національного координатора імплементації Хартії в Україні. Місто Житомир не зволікало зі своїм рішенням і долучилося до європейської родини. Це перший крок, надалі ми з іноземними колегами та друзями будемо допомагати містам робити плани впровадження цієї Хартії», – зауважила Т.Кухарська та побажала присутнім представникам різних громад і надалі бути активними та допомагати місцевій владі робити життя містян кращим.

Форум “She Week for Democracy Development” складався з двох панелей і воркшопів. Перша частина заходу присвячена публічному врядуванню жінок в Україні, друга частина – work, home and family balance – жінки в науці, бізнесі, здоров’я та спорт.

Учасники Форуму «She Week» розмовляли про сім’ю та кар’єру, здоров’я та спорт, політичну й громадську діяльність. Гості ділилися з присутніми власними історіями успіху й мотивують до дій.

«She Week» покликаний посилити роль жінки в суспільстві та залучити їх до соціальних процесів, але не зважаючи на таку, на перший погляд, вузьку спрямованість, захід цікавий для всіх: жінок, чоловіків, школярів, студентів, людей різних професій і різного соціального статусу», – наголосила ідеолог проекту – віце-президентка Європейської асамблеї жінок депутатів, голова депутатської групи «Рівні можливості» Житомирської міської ради Ірина Ярмоленко.

Нагадаємо, що 7 лютого 2019 року депутати Житомирськаої міської ради затвердили концепцію програми «Житомир – місто рівних можливостей», а 26 червня 2018 року на сесії Житомирської міської ради було прийнято рішення «Про приєднання до Європейської хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад».

9