Джерело – Енергодарська міська рада

dsc568327 березня у виконавчому комітеті міської ради під головуванням міського голови Павла Музики відбулося засідання Дорадчого комітету з ефективного врядування та розвитку для впровадження Проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) у місті Енергодарі.

З 2015 року Енергодар є учасником проекту ПРОМІС, який упроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Уряду Канади. Проект спрямований на запровадження моделі «відкритого уряду», прозорості та ефективності роботи органів місцевого самоврядування, розвиток малого та середнього бізнесу.

Завдяки співпраці з Проектом ПРОМІС протягом 2016-2018 років запроваджено ряд ініціатив: розроблено Стратегічний план розвитку міста Енергодара до 2027 року, Інвестиційний паспорт міста, затверджено Програму розвитку малого та середнього підприємництва,  Маркетингову стратегію міста, бренд та слоган міста.

З 2016 року функціонує інтерактивна веб-платформа “Відкрите місто”, завдяки якій енергодарці можуть звернутись до міської влади в електронному форматі. Успішно запроваджено систему електронних петицій. Створення таких платформ спрощує процедуру звернень та дозволяє налагодити зворотній зв’язок між заявниками та відповідальними службами міста.

Минулого року в Енергодарі, за підтримки Фундації Польсько-української співпраці ПАУСІ, було запроваджено Громадський бюджет. Енергодарці активно долучилися до участі в ньому, надавши близько 40 заявок. Проекти, що перемогли за результатами загальноміського голосування, будуть реалізовані у поточному році.

Масштабну роботу проведено у напрямку оптимізації якості надання адміністративних послуг населенню. Минулого року Енергодарсський ЦНАП «Єдиний офіс» отримав мобільний кейс у рамках проекту «Підтримка територіальних громад у зв’язку зі збільшенням внутрішньо переміщених осіб». Це дозволить надавати послуги дистанційно тим енергодарцям, які не за станом здоров’я не можуть самостійно прийти до Центру. Постійно розширюється перелік послуг, які енергодарці можуть отримати в Центрі, тому завдання органів влади – створити належні умови для його роботи, зробити його сучасним та зручним для громадян всіх категорій.У поточному році буде завершено капітальну реконструкцію та оснащення приміщення на проспекті Будівельників, 22, де планується розмістити ЦНАП «Єдиний офіс», відділ державної реєстрації та сектор реєстрації.

Учасники засідання проаналізували результати впровадження зазначених ініціатив та проектів, проблемні питання, які виникають при їх реалізації, визначили подальші кроки у роботі.