Джерело – Мелітопольська міська рада

img_204211 червня 2019 року у конференц-залі Центру надання адміністративних послуг зібралися представники міської влади, проекту ПРОМІС, «Агенції розвитку Мелітополя» та вищих навчальних закладів міста для обговорення питань використання брошури «Гід інвестора м.Мелітополь» та інших інструментів залучення інвестицій для розвитку міста. В обговоренні взяла участь перший заступник Мелітопольського міського голови Ірина Рудакова.

На початку робочої наради головний експерт з питань міжвідомчої співпраці і економічного розвитку Проекту ПРОМІС Олександр Ігнатенко навів невелику справку щодо роботи Проекту міжнародної технічної допомоги, який фінансується урядом Канади. Він акцентував увагу на тому, що Проект спрямований допомагати в питаннях місцевого економічного розвитку, інвестицій, розвитку підприємництва. До того ж одними з головних завдань Проекту є запровадження стандартів залучення інвестицій, розробка стратегії та програми залучення, створення інвестиційних порталів, інвестиційних паспортів, а також підтримка інвестиційних фондів, конференцій і семінарів.

Від імені Мелітопольського міського голови Сергія Мінько з початком плідної та важливої для міста роботи учасників зустрічі привітала його перший заступник Ірина Рудакова. Ірина Володимирівна відзначила, що даний проект є основним та системним, який має на меті зробити місто Мелітополь більш сучасним і розвиненим. Ірина Рудакова подякувала присутніх гостей за дружнє ставлення до Мелітополя, серед яких були міжнародний експерт з питань економічного розвитку Проекту ПРОМІС Кент МакМаллін, головний експерт з питань міжвідомчої співпраці і економічного розвитку Проекту ПРОМІС Олександр Ігнатенко та партнери з міста Бердянськ.

Окрім цього, Ірина Володимирівна зазначила, що на наступній сесії Мелітопольської міської ради міська влада буде приймати стратегію розвитку міста Мелітополя до 2030 року, яку було розроблено сумісно з представниками Проекту ПРОМІС. Наступним кроком буде створення маркетингової стратегії щодо просування продуктів мелітопольських товаровиробників на експорт, в рамках якої і буде розроблено інвестиційний портал та паспорт міста Мелітополя.

Під час робочої наради міжнародний експерт з питань економічного розвитку Проекту ПРОМІС Кент МакМаллін поділився канадським досвідом створення інтрументів територіального маркетингу і залечення інвестицій в економіку міста, а учасники заходу обговорили наповнення та структуру основних розділів брошури «Гід інвестора м.Мелітополь», визначили роль установи «Агенція розвитку Мелітополя» у покращенні інвестиційного клімату та склали календарний план робіт з підготовки інформації для створення брошури.