Джерело – Запорізька ОДА

В облдержадміністрації розпочався дводенний семінар-тренінг щодо стратегічної екологічної оцінки документів. У заході взяли участь виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації Елла Слепян, експерти та консультанти проекту ПРОМІС, а також представники Донецької, Дніпропетровської, Черкаської та Херсонської облдержадміністрацій, представники громадських організацій.

Сьогоднішній тренінг проводиться нашими партнерами – проектом «Партнерство для розвитку міст». Проект ПРОМІС успішно співпрацює із Запорізькою областю з 2016 року. Вже три роки наші партнери допомагають у розвитку концепції малого підприємництва, ми також разом розробляємо стратегію регіонального розвитку 2020-2027 років. Наразі існує та розробляється стратегія екологічної оцінки. Минулого року фахівці вже працювали з методологічними матеріалами, цього року ми приступаємо до практичного впровадження цього питання. Питання екологічного навантаження залишається дуже актуальним для багатьох областей України, – підкреслила, відкриваючи семінар-тренінг, Елла Слепян.

Учасники тренінгу розглянули такі теми: законодавчі засади СЕО. Основні положення закону України «Про стратегічну екологічну оцінку»; досвід проведення СЕО стратегій регіонального розвитку; визначення основних проблем у сфері охорони довкілля та здоров’я населення; інтеграція процесу СЕО в процес розроблення стратегій регіонального розвитку; оцінка впливу документів державного планування на довкілля тощо.

Семінар-тренінг передбачає практичну частину, групові заняття, дискусії та обговорення питань у режимі «запитання-відповідь» тощо.