Превью

Продовження ефективної діяльності з урахуванням ризиків коронавірусної хвороби – один із нагальних викликів, перед яким сьогодні опинились органи місцевої влади. Зокрема, місцем високого ризику стають ЦНАПи, а питання безпеки здоров’я їх працівників і відвідувачів потребує особливої уваги.

Підтримка систематичного підвищення якості надання адміністративних послуг у містах-партнерах є одним із завдань Проекту ПРОМІС. Зараз, коли безпека співробітників та відвідувачів ЦНАПів опинилась перед викликами, пов’язаними з COVID-19, ПРОМІС не залишається осторонь.


«Швидке реагування на нові виклики в умовах пандемії – запорука  подальшого ефективного розвитку міст. Сьогодні під загрозою, зокрема, опинилась сфера надання адмінпослуг, де з’явились значні ризики для здоров’я працівників та відвідувачів ЦНАПів. Саме тому, з початку пандемії Проект ПРОМІС забезпечив ЦНАПи міст-партнерів засобами індивідуального захисту, а зараз робочі місця всіх працівників убезпечені захисними екранами» – зазначає Олександр Кучеренко, директор Проекту ПРОМІС.

Розпочавши з Франківщини, захисні екрани поступово були встановлені у ЦНАПах міст-партнерів Проекту ПРОМІС у Вінницькій, Запорізькій та Полтавській областях. Для забезпечення максимальної ефективності захисної функції і збереження можливості вільного спілкування відвідувачів ЦНАПів командою ПРОМІС було розраховано оптимальні розміри та конфігурації прозорих бар’єрних екранів та їх кількість для кожного окремого ЦНАПу.


Тетяна Печериця, директор Департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Кременчуці», зазначає: «ЦНАП поділено на зони відповідно до напрямку діяльності, як то: інформування, прийом суб’єктів звернень, обробка та видача готових документів, зал консультувань та погоджень. Кожна із зон має свою специфіку та певні вимоги до облаштування робочих місць. Одним із заходів, спрямованих на запобігання поширення коронавірусної хвороби, є встановлення захисних бар’єрних екранів. Завдяки Проекту ПРОМІС, ЦНАП Кременчука отримав такі засоби захисту, вони мають різну конфігурацію та повністю відповідають усім потребам. Співробітники та відвідувачі стверджують, що спілкування тепер є більш комфортним і значно зменшує ризики для здоров’я. Загалом усі ініціативи, реалізовані Проектом ПРОМІС у Кременчуці, мають дуже позитивний ефект для громади міста».

Так, піклуючись про безпеку усіх учасників процесу надання адмінпослуг, Проект ПРОМІС забезпечив захист для понад 300 робочих місць у  ЦНАПах  міст-партнерів, встановивши захисні екрани на загальну суму понад 700 тис грн.

Проект ПРОМІС продовжує підтримувати міста-партнери на шляху до відкритого врядування, зокрема, через сприяння розвитку сфери адміністративних послуг, надаючи системну експертну та технічну підтримку для забезпечення умов успішної взаємодії мешканців громади та органів місцевого самоврядування.