2020-10-05Майстрині хенд-мейд, ініціаторки сільсько-господарських пректів та жінки, які ще шукають себе у сфері бізнесу зібрались у Запоріжжі, щоб знайти натхнення, систематизувати власні ідеї та посилити підприємницькі навички.

Тренінг з основ підприємницької діяльності присвячений розкриттю потенціалу жінок щодо реалізації власної справи, пошуку ідентичності та торгового бренду. В ході навчання учасниці дізналися про механізми бізнес-планування та звітування, оволоділи інструментами онлайн-промоції.

Власними враженнями ділиться одна із учасниць навчання, Марина Провіз:

“Для мене це вже другий тренінг з підприємництва для жінок від Проекту ПРОМІС. Вдячна за кожну можливість приймати участь в таких тренінгах. Завдяки цьому навчанню з’являється більше енергії та натхнення для реалізації задуманого та зростає впевненість в собі. Тренери покроково пояснюють, як фінансові механізми звітування, так і особливості просування на різних платформах. Для себе я вже точно вирішила  спробувати вийти на світовий маркетплейс Etsy. Вдячна кожній учасниці за відверті та щирі розповіді про свій шлях до підприємництва.”

Людмила Ткачук, тренерка навчальної програми для самозайнятих жінок розповідає:

“Учасниці навчання дуже мотивовані, у кожної є унікальний продукт з яким вже зараз можна виходити на міжнародні ринки. На тренінгах усі дуже активні, залюбки діляться досвідом, серед основних очікувань, які озвучують учасниці – оволодіння навичками у фотографуванні, копірайтингу, фінансовій діяльності,  необхідних для реалізації задуманого та виходу нові ринки, і ми їх даємо”.
“Дуже продуктивне та надихаюче навчання – відзначає Ірина Павлюченко, яка планує займатись дизайном та пошиттям одягу – особливо корисними стали знання щодо спрощених розрахунків для податкової звітності, адже часто саме невпевненість у фінансових складових зупиняє підприємця-початківця. Особисто для мене були особливо цінними теми фірмового стилю, шаблону бізнес-моделі та планування, адже ці теми дають системний підхід для професійного розвитку бізнесу.”

Нові можливості для реалізації підприємницького потенціалу жінок стають рушієм для виходу локальних бізнес-ідей на міжнародні ринки. Проект ПРОМІС підтримує ініціативи засновані на засадах гендерної рівності та економічної ефективності для розбудови соціального балансу міст та їх сталого розвитку.