1

Джерело: сайт Запорізької ОДА

4 лютого, в облдержадміністрації відбулась серія практичних семінарів-тренінгів для представників органів місцевого самоврядування, ЗМІ та громадських активістів, що присвячені використанню системи «Prozorro. Продажі».

Організатором навчання є Проект «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, у партнерстві з ДП «Прозорро. Продажі». Головна мета – підвищити громадську обізнаність щодо ефективного управління та володіння комунальним майном.

Привітав учасників начальник Управління зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації Артур Бойко.


«Тренінг є корисним для дуже широкого кола осіб, адже наразі електронну торгову систему «Прозорро. Продажі» використовують у своїй роботі чимало українців. Дякую за ініціативу канадському проекту «Партнерство для розвитку міст». Ви завжди організовуєте заходи, які спрямовані не лише на підвищення рівня надання державних послуг, але й на те, щоб поширити кращий досвід серед представників неурядових організацій. Вважаю, що відкритість і прозорість, що є найголовнішим під час роботи у системі, дуже важливі саме для розвитку наших територій. Теми семінарів, які підготували фахівці, є доступними, корисними і важливими», − зазначив посадовець.

Регіональний координатор Проекту ПРОМІС у Запорізькій області Світлана Кругляк відзначила, що сьогодні «Prozorro» − це найкраща онлайн платформа державних закупівель, тому дуже важливо знати, як працює такий потужний сервіс.

У ході тренінгів експерти зупинились на наступних питаннях: як наповнити та збільшити доходи місцевих бюджетів за допомогою «Прозорро. Продажі»; які ключові інструменти управління майном; як працює система «Прозорро. Продажі» тощо.

За результатами навчання відбулось активне обговорення нового матеріалу. Тож, тепер учасники матимуть чітке розуміння, як працює електронна торгова система «Prozorro. Продажі», які активи можна продати через електронну торгову систему. Учасники отримали «дорожню карту» впровадження ЕТС «Prozorro. Продажі» у своїй громаді та тепер ознайомлені з додатковими інструментами наповнення місцевих бюджетів, використовуючи «Prozorro. Продажі», зокрема від здачі в оренду майна, продажу прав на рекламу та на розміщення сезонної торгівлі.