ArticleImage_129661Інтенсивність залучення інвестицій в регіони прямо впливає на місцевий економічний розвиток та добробут місцевих жителів. Це дозволяє збільшити кількість робочих місць, розвивати місцеву інфраструктуру, забезпечити зростання показника надходжень до місцевих бюджетів. Усі ці фактори змушують області конкурувати та шукати власні підходи до залучення інвестицій.

У квітні 2020 року за підтримки Проекту ПРОМІС було запущено інвестиційний портал Івано-Франківської області – ресурс, покликаний зменшити кількість ланок у ланцюжку співпраці місцевої влади з інвесторами.


«Портал – це одночасно інвестиційна візитівка області та комунікаційний інструмент у співпраці з інвесторами. Тут сконцентрована уся необхідна інформація для інвестора та дані, верифіковані місцевою владою. Підтримуючи створення таких інвестиційних інструментів, ми даємо можливість владі налагодити прямий діалог з інвесторами», – наголосив Олександр Ігнатенко, головний експерт з міжвідомчої співпраці та економічного розвитку Проекту ПРОМІС.

З 2015 року Проект ПРОМІС активно допомагає своїм партнерам вибудувати успішну систему взаємодії з інвесторами. Експерти проекту тісно співпрацюють з представниками місцевої влади для того, аби інвестиційні інструменти (інвестиційні паспорти, портали, гіди інвестора, програми залучення інвестицій) дозволяли регіонам, містам та громадам вигідно позиціонувати себе на ринку залучення інвестицій та сприяли збільшенню вливань в місцеву економіку.